Judecătorul Costică Bărbuţă a vândut 69 de sentinţe pe ouă şi ciocolată

Judecătorul Costică Bărbuţă a vândut 69 de sentinţe pe ouă şi ciocolată

Magistratul Costică Bărbuţă, judecător în cadrul Judecătoriei Rădăuţi, a fost reţinut luni de procurorii DNA, care urmau să ceară aseară instanţei Curţii de Apel Bucureşti arestarea lui preventivă. Procurorii anticorupţie susţin că judecătorul Bărbuţă ar fi luat mită ouă, ciocolată, carne şi un sejur pe litoralul românesc pentru a da nu mai puţin de 69 de sentinţe ilegale.

Concret, anchetatorii îl acuză pe judecător că, în intervalul 22 martie 2005 - 18 octombrie 2005, ar fi pronunţat ilegal, sprijinit de omul de afaceri Constantin Babiuc, 69 de hotărâri judecătoreşti. Prin aceste hotărâri, respectivului om de afaceri i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 41,59 ha, pe care a vândut-o ulterior, obţinând un profit de aproximativ patru milioane de lei.

„Omul de afaceri a întâmpinat greutăţi în a obţinere cele 79 de parcele, având o suprafaţă totală de 41,59 hectare, al căror drept de proprietate nu putea fi transmis prin vânzare-cumpărare pe cale notarială, întrucât nu se dezbătuse succesiunea şi existau mai mulţi proprietari în coindiviziune, iar succesorii nu îşi înscriseseră respectivul drept de proprietate în Cartea funciară”, susţin anchetatorii.

„Asigurare judiciară“ de 92.000 de euro

Tot în acest dosar, procurorii susţin că omul de afaceri Constantin Babiuc i-ar fi dat 92.000 procurorului Dumitru Dîmbu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, urmărind pur şi simplu să se pună la „adăpost”.

„Pe 27 ianuarie 2014, Dumitru Dîmbu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, i-a solicitat omului de afaceri Constantin Babiuc suma de 92.000 euro, pentru un apropiat al său, sumă pe care Babiuc i-a dat-o, în aceeaşi zi, persoanei indicate de procuror. Astfel, cunoscând influenţa procurorului, omul de afaceri  a urmărit să se pună la adăpost, atât el, cât şi persoane din anturajul său, de problemele judiciare prezente şi viitoare”, notează anchetatorii.

Judecătorul, procurorul şi omul de afaceri au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”