Klaus Iohannis pentru TV5 Monde: Lupta împotriva corupției trebuie să continue cu mare intensitate

Lupta împotriva corupției trebuie să continue la scară mare și cred că de la începutul mandatului meu am dat semnale foarte clare în acest sens, a declarat președintele Klaus Iohannis într-un interviu acordat postului francez TV5 Monde.

'Nu întâmplător lupta anticorupție a fost una dintre temele cele mai importante ale campaniei mele prezidențiale. Corupție în România există, aceasta este o amenințare la adresa securității naționale', a spus Iohannis, adăugând că aceasta este prezentă și 'în sferele cele mai înalte ale politicii românești'.

'Sigur, în ultimii ani s-au făcut pași importanți în lupta împotriva corupției. Avem rezultate notabile, avem politicieni și funcționari care au fost condamnați pentru acte de corupție și cred că astfel avem dovada certă că nu este doar o dorință (de a lupta împotriva corupției), este un fapt. Lupta există deja pentru a o eradica. Este important să-i arătăm acest lucru poporului român. Trebuie încă să facem eforturi, o știu, și aici sunt hotărât să sprijin aceste instituții care combat corupția', a mai declarat șeful statului român.

El a precizat că președintele are anumite pârghii în acest sens, precum numirea procurorului șef al DNA, dar și că el poate 'să-și arate determinarea în modul în care abordează public aceste chestiuni'.

'Și cred că, de la începutul mandatului și până acum, am ajuns să transmit câteva semnale foarte clare. Lupta împotriva corupției trebuie să continue cu intensitate mare, și putem deja constata acest lucru', a mai afirmat Iohannis. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 Hopa! DNA cumpără un sistem multifuncțional de interceptare