Klemm: Decizia României de a achiziționa avioane F-16 este înțeleaptă

Klemm: Decizia României de a achiziționa avioane F-16 este înțeleaptă

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat, vineri, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, că decizia României de a achiziționa avioane F-16 este una înțeleaptă și că astfel va putea avea una dintre cele mai bune forțe aeriene din zonă.

'Evenimentul de azi (Exercițiul româno-american Dacian Viper 2015 — n.r.) arată impactul parteneriatului de stat cu efectele pe termen lung ale viitorului program al României de înzestrare cu avioane F-16 și ale priorităților securității naționale. (...) Foarte curând vom avea un alt loc pe care să îl numim 'acasă', după ce România va primi prima tranșă de avioane F-16, în septembrie 2016. Anticipez și știu că liderii României speră ca, la un moment dat, România va avea trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16, astfel încât să fie printre cele mai bune forțe aeriene din regiune. Decizia de a achiziționa avioane F-16 a fost una înțeleaptă din partea României, din mai multe motive, principalul fiind că acest avion multirol este cel pe care militarii americani zboară și îl cunosc cel mai bine', a menționat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la București a fost prezent, vineri, la exercițiul DACIAN VIPER 2015, alături de ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și de adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow.

Exercițiul româno-american DACIAN VIPER 2015 se desfășoară în perioada 13-30 octombrie, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Forțele Aeriene Române participă la exercițiu cu aproximativ 250 de militari piloți și personal tehnic, cu șase aeronave MiG-21 LanceR și trei elicoptere IAR-330 (SOCAT și MEDEVAC), iar Garda Națională Aeriană a Statului Alabama participă cu aproximativ 200 de militari, opt aeronave F-16 și tehnica de deservire aferentă.

Potrivit organizatorilor, exercițiul are ca obiectiv creșterea nivelului de interoperabilitate, efectuarea schimbului de experiență și îmbunătățirea nivelului de antrenament al personalului român și american prin executarea zborurilor în comun, în conformitatea cu standardele NATO. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa