Laura Chiriac (ALDE): Am demisionat din funcția de consilier de stat; Guvernul Cioloș este rodul improvizației

Laura Chiriac (ALDE): Am demisionat din funcția de consilier de stat; Guvernul Cioloș este rodul improvizației

Laura Chiriac (ALDE) anunță că și-a depus, joi, demisia din funcția de consilier de stat în cadrul Guvernului, exprimându-și astfel dezacordul față de modul de constituire a Cabinetului Cioloș, pe care îl cataloghează drept "rodul improvizației".

În opinia sa, programul de guvernare al noului Executiv "demonstrează încă o dată că poziția ALDE de a trece în opoziție este pe deplin justificată".

"Luni, membrii Biroului Politic ALDE au votat în unanimitate trecerea în opoziție față de actuala formulă de guvernare. Ca membru al Biroului Politic ALDE, vreau să anunț că joi mi-am depus oficial demisia din funcția de consilier de stat. Prin acest act unilateral de voință îmi exprim dezacordul față de modul în care Guvernul Cioloș a fost constituit. Consider că acest Cabinet este rodul improvizației", susține Laura Chiriac, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

Ea critică crearea unui Minister pentru Consultare Publică și Dialog Civic, afirmând că nu vede necesitatea unui "ordonator de credite care va plăti cafelele și sălile de conferință doar pentru a trimite solicitările oamenilor mai departe, către ministerele de resort".

"Chiar e nevoie de un minister cu o armată de oameni pentru consultarea societății civile?! Un minister al centralistelor nu este răspunsul așteptat de români la soluționarea problemelor lor. Nu ne mai trebuie intermediari care îngroașă aparatul birocratic. Oamenii au nevoie de acțiuni concrete la probleme reale. Au nevoie să vorbească direct cu funcționari specializați din ministere, care să le arate respect și bună-credință! Fiecare minister, fiecare instituție din administrația locală sau centrală trebuie să asculte și să răspundă! Nu de cafenele politice și de întâlniri sterile ducem lipsă! Ci de răspunsuri prompte și rezolvări rapide", mai spune reprezentantul ALDE, potrivit sursei menționate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante