MAE îl acuză pe ambasadorul Ungariei că a dorit să deturneze scopul convocării sale

MAE îl acuză pe ambasadorul Ungariei că a dorit să deturneze scopul convocării sale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, miercuri, că nu a putut să accepte primirea unei note de protest din partea ambasadorului Ungariei la București, Zakonyi Botond, cu ocazia convocării acestuia la sediul MAE, din dispoziția ministrul român Bogdan Aurescu.

"Având în vedere scopul convocării ambasadorului Zakonyi Botond la sediul MAE — adică pentru transmiterea poziției României față de intenția Ungariei de a ridica un gard la frontiera cu țara noastră — conform practicii diplomatice, primirea unei astfel de note nu putea fi acceptată. Practic, partea ungară a dorit să deturneze scopul convocării prin înmânarea notei menționate, aspect inacceptabil atât pe formă, cât și pe fond pentru partea română", se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Secretarul de stat în MAE George Ciamba l-a convocat, miercuri, pe Zakonyi Botond pentru a-i transmite poziția părții române referitoare la o serie de evoluții din ultimele zile.

Convocarea a fost făcută din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu iar aspectele transmise au vizat "anunțul părții ungare privind proiectul construirii unui gard la granița cu România; declarațiile inacceptabile formulate de ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjarto, la adresa premierului român, Victor Ponta; vizita privată în România a lui Katalin Szili, comisar al prim-ministrului la secretariatul de stat pentru politica națională din cadrul Oficiului Primului Ministru (8-10 septembrie 2015)".

În cadrul discuțiilor, arată MAE, George Ciamba a transmis cu prioritate preocuparea față de tendința manifestă a părții ungare "de a atrage România într-o dispută artificială", care să se substituie problemelor pe care oficialii ungari le au de gestionat în contextul european actual, marcat de criza migranților. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București