MAI anunţă detaşarea lui Petrovan la Prefectura Bucureşti şi a lui Răşică la Prefectura Ilfov

MAI anunţă detaşarea lui Petrovan la Prefectura Bucureşti şi a lui Răşică la Prefectura Ilfov

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă, într-un comunicat de presă, că procurorul DNA Paul-Nicolae Petrovan a fost detaşat în funcţia de prefect al Municipiului Bucureşti, iar Daniel Mihai Răşică, pe aceeaşi funcţie, la Prefectura Ilfov.

MAI anunţă detaşarea lui Petrovan la Prefectura Bucureşti şi a lui Răşică la Prefectura Ilfov (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

În şedinţa de Guvern de miercuri s-a aprobat, de asemenea, hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei de subprefect al judeţului Prahova de către Emil Drăgănescu.

"Au fost adoptate hotărârile de Guvern privind aplicarea mobilităţii pentru doamna Gavrilă Georgeta din funcţia publică de prefect al municipiului Bucureşti şi exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a acestei funcţii publice de către domnul Petrovan Paul-Nicolae. Guvernul a aprobat, totodată, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Ilfov de către doamna Cliseru Speranţa şi exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a acestei funcţii publice de către domnul Răşică Daniel Mihai", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX, miercuri, de MAI.

Detaşările au fost făcute în şedinţa de Guvern de miercuri, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea , şi aprobate de premierul Victor Ponta .

Din decembrie 2013, Paul Nicolae Petrovan este procuror militar şef serviciu la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, miercuri, cererea de detaşare a lui Paul Nicolae Petrovan la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a fi numit prefect al Capitalei, acesta urmând să revină la DNA când îi încetează detaşarea.

Georgeta Gavrilă , cea înlocuită de Petrovan, nu este membru al vreunui partid politic, dar beneficiază de sprijinul PNL. Ea a fost numită prefect în Bucureşti în mai 2012, imediat după instalarea Guvernului USL, după ce anterior, din 2005, lucrase ca secretar general al Ministerului Apărării.

Nul prefect de Ilfov, Daniel Mihai Răşică, susţinut de PSD, a fost până acum director executiv la Poliţia Comunitară Voluntari.

El este detaşat în locul Speranţei Cliseru - numită prefect în urmă cu un an. Ea lucrase până atunci ca director al Direcţiei de Utilităţi din Primăria Voluntari şi, anterior, ca director executiv la Primăria Capitalei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...