Mazăre: Nicuşor Constantinescu are o nouă infecţie şi nu poate începe radioterapia

Mazăre: Nicuşor Constantinescu are o nouă infecţie şi nu poate începe radioterapia

Primarul Radu Mazăre susţine că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, are o nouă infecţie în urma intervenţiei chirugicale suferite în SUA şi din acest motiv nu poate începe radioterapia.

Mazăre: Nicuşor Constantinescu are o nouă infecţie şi nu poate începe radioterapia

"Am vorbit ieri (n.r. - marţi) cu Nicușor Constantinescu înainte de a intra la emisiune. Are o nouă infecţie. Se pare că atunci când i-au făcut operaţia, i-au spus doctorii de la New York, se pare că i-au atins intestinul subţire şi din cauza asta e foarte dificil. Adică are o nouă infecţie. A avut o infecţie cu nu ştiu, e.coli, nu ştiu, că nu mă pricep la astea medicale, iar acum are alta, s-a redus abcesul ăla la 9 centimetri şi ia antibiotice. Atât pot să vă spun că i-a întrebat pe ăia dacă se rezolvă cu antibiotice sau cu cuţit şi ăia au spus sau cu una sau cu alta. Are o infecţie acolo, ăsta e motivul pentru care nu poate să înceapă radioterapia. Şi era destul de chinuit în voce”, a declarat Radu Mazăre, miercuri, jurnaliştilor.

Primarul a mai spus că mandatul internaţional de urmărire pe numele lui Nicuşor Constantinescu o să fie atacat în instanţă.

“El mi-a spus, nu am vorbit cu avocaţii, că nu s-a emis un mandat internaţional de urmărire pe numele lui. Am înţeles că avocaţii o să atace iar acest mandat nu ştiu când, într-o săptămână sau ceva de genul ăsta”, a menţionat Mazăre.

Primarul a mers, miercuri, la circul amplasat la intrarea în staţiunea Mamaia pentru a-şi alege animalele care vor participa la carnavalul de la sfârşitul lunii august în cadrul căruia Radu Mazăre îl va interpreta pe Ramses.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din funcţie la începutul acestei săptămâni după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, să menţină decizia de arestare preventivă în cazul acestuia luată de Tribunalul Capitalei.

Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucureşti a arătat că preşedintele CJ Constanţa a încălcat în mod flagrant obligaţiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare.

În acelaşi document, judecătorul a mai spus că nu s-a făcut dovada necesităţii ca Nicuşor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament şi pe teritoriul României.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

În motivarea primei decizii de arestare, Tribunalul Capitalei spunea, despre conţinutul unei scrisori medicale depuse la instanţă de Nicuşor Constantinescu, că acesta se regăseşte, în mare parte, într-un email trimis de preşedintele CJ Constanţa doctorului care a emis documentul şi a cărui semnătură "diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri".

Pe de altă parte, într-o altă cauză, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus în cazul lui Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…