Mega-AUDIERI la DNA Oradea

Mega-AUDIERI la DNA Oradea

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie desfăşoară o amplă operaţiune, în cadrul căreia peste 100 de persoane vor fi audiate. Toţi cei audiaţi la DNA Oradea vor fi întrebaţi dacă le-au dat bani medicilor de la Casa de Pensii.

Procurorii vor avea nevoie de cinci zile pentru a audia cele 100 de persoane. Potrivit DNA, unii dintre martori vor fi audiaţi de ofiţeri judiciari din cadrul Poliţiei Bihor, informează Digi24.

De când dosarul a fost declinat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorii anticorupţie din Oradea au audiat câteva zeci de persoane în calitate de martori. 

Scandalul de corupţie de la Casa de Pensii Bihor a izbucnit pe 16 iunie, când, în urma unor percheziții au fost reținuți Vasile Sălăjan, şeful Serviciului, colegii săi Anca Domnica Grigorescu, Ovidiu Pleşa, Emilia Mariana Cun, Ana Guţ, respectiv asistenţii Ioana Precup, Monica Teodora Ignat, Ladislau Johannis Pelle, Violeta Dorina Coşa şi Gianina Mihaiela Adriana Ţigan. O zi mai târziu, ei erau arestaţi pentru 30 de zile de Tribunal. Gruparea a fost acuzată că a condiţionat emiterea deciziilor de pensionare de şpăgi pe care le percepeau atât de la bolnavii închipuiţi, cât şi de la oameni cu probleme de sănătate reale şi deci îndreptăţiţi să beneficieze de pensii.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria