Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Mesaj pentru fanii Antena 3&Dan Voiculescu: corupția ne costă anual 38 de miliarde $

Românii care i-au plâns pe umăr lui Dan Voiculescu, condamnat pentru fraudarea statului cu peste 60 de milioane de euro, au ocazia să citească atent știrea de mai jos, difuzată de Agenția France Press (AFP).

Astfel, spălarea de bani, fraudele și corupția aduc în fiecare an pierderi fiscale cuprinse între 38 și 64 de miliarde de dolari țărilor în curs de dezvoltare, conform unui raport publicat miercuri de asociația ONE.

Această organizație britanică, fondată de cântărețul Bono, estimează că, în total, aceste practici frauduloase în țările în curs de dezvoltare reprezintă un volum anual de 1.000 de miliarde de dolari sau 750 de miliarde de euro.

Spălarea de bani, fraudele și corupția aduc în fiecare an pierderi fiscale cuprinse între 38 și 64 de miliarde de dolari țărilor în curs de dezvoltare, conform unui raport publicat miercuri de asociația ONE, transmite AFP.

Friederike Roder, care conduce ONE în Franța, afirmă că aceste încasări lipsă ar putea fi “investite în sistemul îngrijirilor de sănătate, în securitatea alimentară și în infrastructurile necesare și salva astfel milioane de vieți”.

ONE avansează cifra de 3,6 milioane de decese care ar putea fi evitate în fiecare an în cele mai sărace țări dacă aceste încasări fiscale ar fi restabilite, relatează Agerpres.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Maia Sandu are masterat la Harvard, Proasta a predat „Mașini și utilaje” la Videle! Ministrul agriculturii, ma…

2 Bună dimineața...

3 La dezalcolizareeeee! Fiola s-a aliat cu lupul dacic în lupta contra „fraudării” votului din 26 mai! Fraților,…

4 A venit după Dragnea? Președintele se întâlnește marți cu procurorul general al SUA, William Barr. Discuțiile …

5 Sociolog / PSD e pe făraș și riscă să dispară definitiv de pe scena politică în patru ani. Dezastrul e previzib…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea