Mihail Vlasov îşi poate părăsi domiciliul, fiind pus sub control judiciar

Mihail Vlasov îşi poate părăsi domiciliul, fiind pus sub control judiciar

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României Mihail Vlasov va fi judecat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a primit mită 200.000 de euro de la un om de afaceri, după ce a stat în arest la domiciliu din 24 aprilie, a decis, vineri, definitiv, instanţa supremă.

Mihail Vlasov îşi poate părăsi domiciliul, fiind pus sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis contestaţia lui Vlasov la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care, în 19 august, hotărâse menţinerea arestului la domiciliu.

Vlasov se află în arest la domiciliu din 24 aprilie, iar până atunci a fost în arest preventiv, din 19 martie, fiind cercetat pentru trafic de influenţă.

În 9 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Mihail Vlasov mai este urmărit penal pentru şantaj, într-un dosar în care este cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spunându-i "că nu este bine ce face" şi că nu ar vrea "să sufere şi copiii altuia".

"La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Mihai Daraban, n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală", s-a arătat în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA