Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, AUDIAT la DNA

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, AUDIAT la DNA

Ministru Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a venit, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat, acesta intrând în sediul DNA la scurt timp după audierea ca martor a fostului ministru Eugen Nicolăescu, în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

Nicolae Bănicioiu nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a ajuns în jurul orei 15.00.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că ministrul Nicolae Bănicioiu a fost citat să se prezinte pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

În aelaşi dosar a fost audiat la DNA şi fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, acesta spunând că a dat declaraţii în calitate de martor, la cererea avocaţilor lui Silvian Ciupercă, şi că a vorbit despre un control la Spitalul Judeţean Ialomiţa, dispus de Ministerul Sănătăţii în ianuarie 2014, la solicitarea preşedintelui CJ Ialomiţa.

 Întrebat care au fost concluziile acelui control, Nicolăescu a spus că nu cunoaşte ce conţine raportul, întrucât rezultatele verificărilor au venit după ce el nu mai era în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Nicolăescu a arătat că nu doreşte să dea alte detalii despre ce a discutat cu procurorii anticorupţie.

Întrebat dacă au fost respectate toate procedurile de lucru în cadrul acelui control, Nicolăescu a arătat că, din informaţiile sale, controlul a urmat toţi paşii prevăzuţi de regulamente, dar, din păcate, el nu a mai ajuns să afle rezultatul.

Preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a fost arestat preventiv în 12 februarie, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind intervenţii la un consilier din Ministerul Sănătăţii şi la conducerea ADR Sud Muntenia. Tot atunci a fost arestat şi directorul Serviciului Achiziţii şi Patrimoniu din Consiliul Judeţean Ialomiţa, Cezar Gheorghe Vîlcan, acuzat de DNA de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

Silvian Ciupercă este urmărit penal pentru luare de mită, două infracţiuni de folosirea influenţei şi autorităţii conferite de funcţia de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”