Mureș: Colonelul Mircea-Dan Șuta, noul comandant al Brigăzii 6 Operații speciale 'Mihai Viteazul'

Mureș: Colonelul Mircea-Dan Șuta, noul comandant al Brigăzii 6 Operații speciale 'Mihai Viteazul'

Colonelul Mircea-Dan Șuta a preluat comanda Brigăzii 6 Operații speciale 'Mihai Viteazul' de la generalul de brigadă Adrian-Constantin Ciolponea, care a fost numit în funcția de locțiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie 'GEMINA', din Cluj Napoca, evenimentul având loc sâmbătă, în prezența ministrului Apărării Național, Mircea Dușa, la sediul Unității Militare 01010 din Târgu Mureș.

Colonelul Mircea-Dan Șuta a îndeplinit, din luna noiembrie a anului 2011 și până în prezent, funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii 6 Operații speciale ''Mihai Viteazul'.

''Astăzi este un eveniment deosebit la Brigada 6 Operații Speciale 'Mihai Viteazul' acela al schimbării comenzii. Domnul general Ciolponea a preluat funcția de locțiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie 'GEMINA', din Cluj Napoca ca o apreciere a muncii pe care a desfășurat-o de-a lungii întregii cariere militare dar și la comanda Brigăzii. Eu vreau să mulțumesc domnului Ciolponea — deși nu este prezent pentru că se află în SUA la un curs de pregătire — să îi mulțumesc pentru întreaga activitate pe care a desfășurat-o la comanda brigăzii dumneavoastră. De asemenea, tot prin același ordin am numit în funcția de comandant al Brigăzii 6 Operații Speciale pe domnul colonel Șuta (...) Domnul colonel este un militar care a parcurs toate treptele ierarhiei militare, este un om cu experiență și de mulți ani este locțiitor al comandantului Brigăzii', a declarat Dușa, în cadrul ceremonialului militar.
Potrivit ministrului, preluarea comenzii se face ''din mers'', întrucât colonelul Șuta cunoaște foarte bine obiectivele pe care le are Brigada 6 Operații Speciale, atât în procesul de instruire, pregătire și de menținere a capacității de luptă a brigăzii, cât și în ce privește misiunile.

''Brigada de Operații Speciale de la Târgu Mureș este o structură de elită a Armatei Române, o structură capabilă să îndeplinească orice misiune, indiferent că este o misiune terestră, aeriană sau una alt gen de misiune. Noi suntem mândri de militarii de la această brigadă, cum spuneam este o brigadă și o structură militară de excepție a Armatei Române, o structură care s-a pregătit și s-a format împreună cu militarii din SUA — și de altfel SUA ne-a ajutat substanțial în constituirea acestei structuri de la Târgu Mureș. Această structură, în ultimii ani, și-a dovedit capabilitatea militară participând la nenumărate misiuni în teatrele de operații, misiuni complicate care au venit în sprijinul militarilor români, care în cei 12 ani de când ne aflăm în Afganistan, au creat condiții și capabilități de luptă astfel încât să ne îndeplinim cu responsabilitate și onoare obiectivele asumate alături de partenerii noștri', a arătat Mircea Dușa.

Ministrul Apărării Naționale a precizat, la finalul ceremoniei, că Brigada 6 Operații Speciale desfășoară în continuare exerciții în comun cu militarii americani, că acestea ''sunt foarte frecvente și dese, chiar și astăzi se află la Târgu Mureș un detașament de militari americani care se pregătesc împreună cu militarii noștri de la Brigada de Operații Speciale'.

''Spuneam că au participat la multe misiuni în teatrele de operații și mai ales în Afganistan, pe misiunea ISAF. Așa cum știți România s-a angajat să continue operațiile în Afganistan pe o altă misiune, pe misiunea Sprijin Hotărât — Resolute Support, și de asemenea militarii de la Brigada din Târgu Mureș vor participa, în cursul acestui an, la această misiune și practic săptămâna viitoare deja va începe transportul către Afganistan respectiv aeroportul Kandahar a militarilor de la Târgu Mureș. Îi urez succes domnului colonel Șuta și sunt convins că va ridica nivelul de pregătire și capacitatea operațională a Brigăzii astfel încât militarii de la Târgu Mureș să fie gata oricând pentru a apăra teritoriul național al României dar și pentru a participa la misiuni internaționale, în teatrele de operații, alături de partenerii din NATO', a susținut Mircea Dușa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale