Nicușor Dan le-a vorbit experților CE despre corupția din Primăria Capitalei

Nicușor Dan le-a vorbit experților CE despre corupția din Primăria Capitalei

Președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, le-a vorbit experților Comisiei Europene despre corupția din Primăria Capitalei și soluțiile pentru combaterea ei, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Le-am spus experților Comisiei Europene despre corupția din administrația Capitalei, despre traficul de influență și despre deciziile luate în baza intereselor unor grupări transpartinice. Administrația nu își face treaba, iar situația aceasta afectează inclusiv domeniul justiției, cetățenii apelând adesea la instanțe pentru a-și rezolva probleme care pot fi în mod normal rezolvate la nivel administrativ", a declarat Nicușor Dan, la finalul discuțiilor cu reprezentanții Comisiei veniți în România în misiunea de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Acesta susține că administrația ar trebui să funcționeze ca un filtru în relația cu cetățenii.

"O administrație performantă poate ajuta la eficientizarea mecanismelor justiției în România", este de părere Nicușor Dan.

În opinia sa, presiunile făcute în vederea transparentizării administrației reprezintă o cale pentru reducerea fenomenului corupției.

Liderul USB a anunțat recent un demers la care sunt așteptați să se alăture toți bucureștenii care doresc o administrație curată, transparentă, în slujba cetățenilor.

"Vrem ca alături de bucureșteni să curățăm primăriile de sector și Primăria Generală de grupuri de interese, de corupție și ineficiență și să redăm aceste instituții oamenilor pentru care au fost înființate, locuitorilor Capitalei", a anunțat Nicușor Dan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...