Nicușor Dan le-a vorbit experților CE despre corupția din Primăria Capitalei

Nicușor Dan le-a vorbit experților CE despre corupția din Primăria Capitalei

Președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, le-a vorbit experților Comisiei Europene despre corupția din Primăria Capitalei și soluțiile pentru combaterea ei, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Le-am spus experților Comisiei Europene despre corupția din administrația Capitalei, despre traficul de influență și despre deciziile luate în baza intereselor unor grupări transpartinice. Administrația nu își face treaba, iar situația aceasta afectează inclusiv domeniul justiției, cetățenii apelând adesea la instanțe pentru a-și rezolva probleme care pot fi în mod normal rezolvate la nivel administrativ", a declarat Nicușor Dan, la finalul discuțiilor cu reprezentanții Comisiei veniți în România în misiunea de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Acesta susține că administrația ar trebui să funcționeze ca un filtru în relația cu cetățenii.

"O administrație performantă poate ajuta la eficientizarea mecanismelor justiției în România", este de părere Nicușor Dan.

În opinia sa, presiunile făcute în vederea transparentizării administrației reprezintă o cale pentru reducerea fenomenului corupției.

Liderul USB a anunțat recent un demers la care sunt așteptați să se alăture toți bucureștenii care doresc o administrație curată, transparentă, în slujba cetățenilor.

"Vrem ca alături de bucureșteni să curățăm primăriile de sector și Primăria Generală de grupuri de interese, de corupție și ineficiență și să redăm aceste instituții oamenilor pentru care au fost înființate, locuitorilor Capitalei", a anunțat Nicușor Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...