Noi detalii în cazul incendiului din Constanţa, în care şi-au pierdut viaţa trei tinere

Noi detalii în cazul incendiului din Constanţa, în care şi-au pierdut viaţa trei tinere

Noul procuror de caz a făcut o nouă cercetare la fața locului / FOTO: www.ziuanews.ro

Referitor la varianta conform căreia focul ar fi fost pus intenționat de o persoană, procurul șef al Parchetului Inaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) a spus că nu pot fi emise astfel ipoteze, deocamdată.

"Dat fiind că azi (joi - n.r.) procurorul de la secția de urmărire penală s-a aflat la Constanța, ipoteze sau proiecte de lucru în legătură cu împrejurările de la Constanța nu pot fi emise decât după o analiză extrem de aprofundată, în primul rând, a probelor administrate, pentru a stabili cauza incendiului. E prematur să facem o astfel de afirmație (că incendiul a fost provocat - n. r.)", a spus procurorul general.

Șeful PICCJ a adăugat că la locul incendiului au mai fost prezenți, joi, ofițeri de poliție și experți. "Astăzi (joi - n.r.) s-a efectuat o cercetare la fața locului, la care au participat procurori, ofițeri de poliție, experți din cadrul institutului specializat, noul procuror de caz, pentru a avea o abordare extrem de riguroasă și a acestei anchete. Evenimentul a fost extrem de tragic și trebuie tratat cu maximă atenție", a mai spus Tiberiu Nițu, după terminarea ședinței de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Dosarul deschis în urma incendiului produs în 5 aprilie într-un local din Constanţa, în urma căruia trei femei au murit, a fost preluat, în 8 aprilie, de procurorii PICCJ. "Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 8 aprilie 2014, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a cauzei privind incendiul produs în restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altora", a arătat PICCJ.

Conform sursei citate, considerentele care au stat la baza preluării dosarului de către procurorii Parchetului general, s-au bazat pe "caracterul complex al cauzei", în condiţiile în care pentru finalizarea cercetărilor este necesară "implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare".

Trei tinere au murit şi alte patru persoane au fost rănite în urma acestui incendiu, izbucnit într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa. Focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, a fost stins de pompieri după mai mult de cinci ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, focul a izbucnit la restaurantul Beirut din centrul Constanţei, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate în toată clădirea în care se aflau câteva zeci de persoane. În imobilul respectiv mai funcţiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub în care se defăşura un concert rock.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”