Oana Niculescu Mizil: Marian Vanghelie ține la colegii lui, deși unii i-au făcut rău

Oana Niculescu Mizil: Marian Vanghelie ține la colegii lui, deși unii i-au făcut rău

Oana Niculescu Mizil a declarat vineri că Marian Vanghelie ține la colegii lui, deși unii i-au făcut rău, iar acesta trebuie eliberat din arest, deoarece "se încalcă niște reguli, principii, drepturi de apărare". Oana Niculescu Mizil s-a prezentat vineri la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se va judeca o cerere a primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară.

Întrebată despre o postare a lui Vanghelie de pe Facebook, cu referire la situația premierului Victor Ponta, Oana Niculescu Mizil a spus: "Este dreptul lui de a vorbi și el știe exact ce s-a întâmplat în partid. Știu și eu, dar nu vreau să vorbesc. Pe mine mă preocupă acum fetița, mă preocupă sănătatea noastră. Eu nu vreau să ajungă cineva în situația noastră, nici Victor, nici Daciana în situația mea, pentru că este o situație foarte grea. Eu în politică nu mai sunt, dar voi avea grijă de oamenii de rând, pentru că ceea ce se întâmplă cu Marian, și aici este regretul meu ca fost om politic, este și regretul lui Marian și al celorlalți care au fost colegi cu el de arest, că nu ne-am ocupat mai devreme de oamenii de rând care sunt în aceeași situație. Mulți dintre ei sunt oameni nevinovați".

Ea a adăugat că Marian Vanghelie "ține la colegii lui", deși "unii i-au făcut rău", arătând că acesta nu se gândește să demisioneze, deoarece se află "sub prezumția de nevinovăție".

Oana Niculescu Mizil a mai spus că "trebuie făcut ceva", deoarece administrația din sectorul 5 este blocată.

În opinia sa, Marian Vanghelie ar trebui eliberat, după ce a stat mai mult de 100 de zile în arest, deoarece în cazul lui "se încalcă niște reguli, principii, drepturi de apărare".

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susține DNA.

"Comisionul" respectiv a fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

"Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)", potrivit DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…