Obreja (PNL): Apare fenomenul de pesedizare a structurilor MAE. Sunt numiţi consuli oameni de partid

Obreja (PNL): Apare fenomenul de pesedizare a structurilor MAE. Sunt numiţi consuli oameni de partid

Vicepreşedintele Senatului Marius Obreja (PNL) afirmă că în ultima perioadă apare "fenomenul de pesedizare a structurilor Ministerului Afacerilor Externe" şi că jumătate din consulatele României sunt ocupate de "oameni de partid", fără statut diplomatic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marius Obreja (Imagine: Vargyasi Levente/ Mediafax Foto)

Marius Obreja , preşedintele PNL Covasna, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că în ultima perioadă "apare un fenomen de pesedizare a structurilor Ministerului Afacerilor Externe", fiind numiţi ambasadori şi consuli "oameni de partid", care nu aparţin corpului diplomatic.

"Se întâmplă un lucru groaznic pe care vreau să-l semnalez, drumul în fanfară al PSD către partidul-stat se bătătoreşte şi ia viteză, şi apare un fenomen, vizibil deja, şi anume pesedizarea structurilor Ministerului Afacerilor Externe. Sunt numiţi ambasadori şi consuli oameni de partid, care nu aparţin corpului diplomatic, fără experienţă şi fără CV diplomatic", a spus vicepreşedintele Senatului.

Obreja a menţionat că jumătate dintre consulatele României din străinătate sunt ocupate de persoane fără statut diplomatic.

"Este foarte îngrijorător, jumătate din consulatele pe care România le are peste hotare sunt ocupate de persoane fără statut diplomatic. (…) Vorbim despre nişte structuri tehnicizate care ţin de interesul general al României în lume şi nu ar trebui să ţină absolut deloc de culoarea de partid", a afirmat preşedintele PNL Covasna.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...