Omul de afaceri turc care a omorât un polițist, trimis în judecată

Omul de afaceri turc care a omorât un polițist, trimis în judecată

Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a accidentat pe polițistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza rănilor, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, el fiind acuzat de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 2 august, ora 3,25, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un club, inculpatul Atas Abdullah a condus autovehiculul marca Hyundai pe drumurile publice, având în sânge o îmbibație alcoolică teoretică de aproximativ 1,95-2,00 g ?.

"Pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, inculpatul a ignorat semnalul de oprire efectuat de lucrătorii de poliție aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu și a continuat deplasarea, determinând-o pe victima I.G., agent șef principal de poliție în cadrul DGPMB — Brigada de Poliție Rutieră, să se prindă de capota autovehiculului. Cu victima pe capotă și circulând cu viteză excesivă, inculpatul a parcurs distanța de aproximativ 350 m, după care a efectuat viraje succesive stânga — dreapta, în urma cărora victima a fost proiectată pe spațiul carosabil și a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21 august 2015", precizează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Abdullah Atas și-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecția Șos. Pipera — Șos. București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante