Operaţiune de amploare a DIICOT. Zeci de percheziţii în patru judeţe

Operaţiune de amploare a DIICOT. Zeci de percheziţii în patru judeţe

Luni dimineaţa, DIICOT Timişoara şi Poliţia de Frontieră Timiş desfăşoară o mega-operaţiune în patru judeţe. Procurorii şi poliţiştii destructurează simultan trei reţele specializate în contrabandă cu ţigări.

Oamenii legii au descins în nu mai puțin de 52 de locații din județele Timiș, Caraș Severin, Sibiu și Suceava. Ancheta începută de polițișții de frontieră de la sectorul Cruceni a plecat de la câteva persoane specializate în vânzarea țigărilor de contrabandă. Monitorizarea acestora a dus la descoperirea unei reţele. Ulterior, polițiștii au identificat alte două rețele de contrabandă față de cea monitorizată inițial, stabilind că grupările acționau distinct, dar că își asigurau reciproc marfă în caz de nevoie. De asemenea, grupările aveau grijă ca preţurile cu care vindeau ţigările să fie aceleaşi.

Războiul a făcut ca ţigările din Ucraina să fie mai atractive pentru contrabandişti din cauza preţului scăzut, având în vedere cantităţile tot mai mari care intră în România. Traficanţii au preferat să se aprovizioneze cu tutun adus din celălalt capăt al ţării decât să aducă marfă din Serbia. Două grupări acţionau în Timiş şi Caraş Severin, iar cea de a treia avea cartierul general la Sibiu, asigurând, în mai multe situaţii, aprovizionarea cu ţigări aduse din localitatea suceveană Siret. Pentru a nu risca sume importante de bani, contrabandiştii preferau să facă transporturi de câteva baxuri. Fiecare membru al reţelei, care se ocupa de plasarea ţigărilor în pieţe sau direct de la geamul caselor în care locuia, vindea în fiecare zi câteva zeci de cartuşe, a reieşit în urma monitorizărilor, potrivit pressalert.ro.

În cadrul anchetei au fost identificate până acum 92 de persoane, din care, astăzi, vor fi aduși pentru audieri 37 de suspecţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro