Oprescu ar fi fost filmat în timp ce primea mita (surse)

Oprescu ar fi fost filmat în timp ce primea mita (surse)

Edilul Capitalei Sorin Oprescu ar fi fost filmat de denunțător în timp ce ar fi primit banii drept mită, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Totodată, au mai spus sursele citate, primarul general al Capitalei ar fi fost prins de anchetatori în timp ce ieșea dintr-un imobil.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

DNA precizează că, sâmbătă, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu, a primit de la primul suma de 25.000 de euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la un număr de patru denunțători, pentru edilul municipiului București. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...