Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a preluat dosarul privind explozia de la fabrica de pâine

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a preluat dosarul privind explozia de la fabrica de pâine

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, a preluat dosarul privind explozia produsă, joi seara, la o fabrică de pâine din municipiul reședință de județ, cercetarea fiind deocamdată pentru fapte nu și pentru persoane.

"Vineri a început cercetarea la fața locului de către procurori, polițiști judiciari și criminaliști, specialiști în explozii de la Petroșani și alți specialiști în domeniu. Deocamdată se fac cercetări privind fapta nu persoana. Este începutul cercetării, se va vedea pe parcurs dacă va fi vorba și despre persoane. Cercetările se fac pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate în muncă", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție ( IJP), comisarul șef Liviu Naghi.

Într-un comunicat de presă, transmis, AGERPRES, de administratorul fabricii de la Brașov, se precizează că este exclus ca accidentul să fie urmare a unei greșeli de proiectare, de dimensionare sau de funcționare defectuoasă a unui echipament de morărit.

"Având în vedere că moara a fost retehnologizată în urmă cu aproximativ doi ani cu utilaje moderne, în opinia noastră, este exclus ca accidentul să fie urmare a unei greșeli de proiectare, de dimensionare sau de funcționare defectuoasă a unui echipament de morărit. De asemenea, nu poate fi o problemă de ventilație sau de temperaturi crescute. Moara a funcționat în regim normal, fără nici un incident, inclusiv în perioadele caniculare din timpul verii. Luăm în calcul o posibilă nerespectare a normelor de protecția muncii prin folosirea de foc deschis în zona periculoasă. Pentru maximă siguranță, până va fi stabilită cauza exactă a exploziei, conducerea societății a decis oprirea funcționării pentru verificări suplimentare a celorlalte mori ale companiei, accidentul de la Brașov fiind primul de acest tip din cadrul morilor companiei", se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES/(AS — autor: Jana Pintili, editor: Dănuț Pușcașu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina