Parchetul General a decis să claseze dosarul soţiei lui Liviu Dragnea

Parchetul General a decis să claseze dosarul soţiei lui Liviu Dragnea

„Soluţia care ne-a fost transmisă de colegi a fost aceea de clasare a acestui dosar, decizia a fost luată pe 24 martie”, a declarat pentru adevarul.ro procurorul Ramona Bulcu, şeful biroului de Comunicare de la Parchetul General.

Motivul ar fi că magistraţii au considerat că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia, potrivit DIGI24 .

Dosarul în care Bombonica Dragnea este acuzată că firma sa, SC Hotel Turris SA care operează un hotel în Turnu Măgurele, nu ar fi plătit statului datorii de 7,5 milioane de euro, a fost deschis în 2011, în urma unei sesizări făcute de ANAF.

La începutul lunii februarie, judecătoria Turnu Măgurele a respins contestaţia la executare formulată de firma Bombonicăi Dragnea . Societatea patronată de soţia vicepremierului este executată silit de ANAF.

Societatea Hotel Turris din Turnu Măgurele, proprietatea Bombonicăi Dragnea are datorii la bugetul de stat de peste 8 miliarde de lei vechi. ANAF a început executarea silită împotriva firmei soţiei vicepremierului Liviu Dragnea anul trecut. Conflictul cu statul s-a mutat în instanţă pentru că SC Hotel Turris a făcut contestaţie.

Firma soţiei vicepremierului Liviu Dragnea, SC Hotel Turris SA apare ca datornică cu sume restante către bugetul de stat pe lista contribuabililor mici şi mijlocii publicată de ANAF. SC Hotel Turris avea de dat către bugetul de stat, la data de 30 iunie 2013, 843.536 lei. 89.673 lei reprezintă impozit pe salarii, iar 80.866, TVA. Dobânzile şi penalităţile se ridică la 672.997 lei.

Trecut de datornic

Hotelul din Turnu Măgurele se regăseşte pe lista societăţilor pentru care ANAF a declanşat procedura de executare silită. Firma Bombonicăi Dragnea a mai fost executată silit de ANAF în 2012.

În ianuarie 2012, Fiscul a executat silit firma soţiei lui Dragnea, a luat toţi banii societăţii găsiţi în conturi şi apoi le-au blocat. Hotel Turris a contestat deciziile la instanţele de judecată din Teleorman, iar judecătorii de aici au oprit executarea silită demarată de Fisc. Firma a contestat, fără succes, la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANAF şi valoarea impozitului pe profit solicitat, susţinând că la mijloc este o eroare a inspectorilor şi că nu ar trebui să plătească suma respectivă, deoarece nu au avut profit din restituirea de capital. Soţia vicepremierului, prin firma pe care o deţine, este, în continuare, pe lista datornicilor către bugetul de stat.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski