Percheziţii în căminele universităţii din Ploieşti într-un dosar privind traficul de droguri

Percheziţii în căminele universităţii din Ploieşti într-un dosar privind traficul de droguri

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri, nouă percheziţii în campusul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti, dar şi în alte locaţii din Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa, într-un dosar privind traficul şi consumul de droguri, anchetatorii suspectând mai multe persoane, între care şi străini.

Potrivit datelor furnizate de şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, Ionuţ Botnaru, procurorii care au făcut ancheta în acest dosar au identificat, până în prezent, aproximativ 60 de persoane, atât cetăţeni români, cât şi străini, veniţi la studii la Universitatea din Ploieşti care se ocupau de traficul şi consumul de stupefiante.

Ancheta DIICOT vizează opt traficanţi, între care şapte români şi un cetăţean din Gabon, dar şi peste 50 de consumatori, cetăţeni români şi cetăţeni din Gabon, Republica Moldova, Azerbaidgean, Turkmenistan, Turcia şi Angola.

Cinci dintre cele nouă percheziţii au avut loc în căminele universităţii din Ploieşti, iar celelalte patru au fost descinderi la domiciliile unor suspecţi, dintre care două la Constanţa şi câte una la Bucureşti şi în municipiul Ploieşti.

La domiciliul percheziţionat în Bucureşti a fost descoperită o cultură indoor de canabis, iar la celelalte percheziţii anchetatorii au descoperit câteva zeci de grame de droguri de risc. Procurorii au 60 de mandate de aducere, o parte dintre suspecţii ridicaţi în urma descinderii fiind conduşi la sediul DIICOT Ploieşti, unde au început audierile în acest dosar în care cercetările continuă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii