Percheziţii în două judeţe pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de migranţi

Percheziţii în două judeţe pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de migranţi

Potrivit unor surse judiciare, reţeaua, care avea legături cu grupări similare din Grecia şi Bulgaria, a fost monitorizată de poliţiştii de frontieră şi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) timp de un an.

Duminică, poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, alături de procurori de la DIICOT, au acţionat în momentul în care se pregătea scoaterea ilegală din ţară a unor migranţi. Astfel, au fost depistaţi 16 cetăţeni afro-asiatici care ar fi urmat să fie transportaţi peste graniţă, pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen, precum şi doi cetăţeni români, coordonatori ai grupului de migranţi.

Surse judiciare spun că migranţii şi călăuzele acestora au fost audiaţi în noaptea de duminică spre luni de procurorii DIICOT, iar luni dimineaţă au loc alte percheziţii în acelaşi dosar, la adrese din Timiş, Alba şi Bucureşti, arată Mediafax.

Aceleaşi surse au precizat că cei care urmau să fie trecuţi graniţa trebuiau să achite reţelei sume cuprinse între 1.400-1.600 de euro de persoană. După ce era achitată suma, migranţii erau transportaţi la Timişoara, unde erau cazaţi, pentru câteva zile, în case de la periferia oraşului, apoi erau duşi în zona localităţii Beba Veche din judeţul Timiş, unde erau îndrumaţi peste fâşia verde. Migranţii erau apoi recuperaţi în Ungaria.

În acest caz alte opt persoane urmează să fie audiate, luni, de procurorii DIICOT Timişoara, fiind vorba despre cinci români şi trei pakistanezi, membri ai grupării specializate în traficul de migranţi.

Surse judiciare spun că gruparea de trafic de migranţi este una din cele mai puternice care acţionau în România, fiind formată inclusiv din cetăţeni pakistanezi, care se ocupau de racolarea clienţilor din centre pentru refugiaţi, aceştia având legături şi în centre din Grecia sau Bulgaria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina