Percheziții în două județe și municipiul București, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții în două județe și municipiul București, într-un dosar de evaziune fiscală

Șase percheziții sunt efectuate, joi, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane, într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Descinderile, efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, au loc în județele Argeș și Ilfov și în municipiul București.

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracțională a unui grup de persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată. Persoanele sunt bănuite că în cursul anului 2014 ar fi înregistrat în evidențele contabile documente justificative fictive provenite de la societăți comerciale de tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 250.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski