Percheziții la persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul prin intermediul unor firme de transport

Percheziții la persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul prin intermediul unor firme de transport

Poliția Română efectuează vineri 20 de percheziții, în județele Călărași și Ilfov și în București, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul prin intermediul unor firme de transport, înregistrând în contabilitate achiziții fictive de combustibil.

"Din investigații a rezultat că, în perioada iunie-noiembrie 2015, prin utilizarea la domiciliu sau în alte spații a unor sisteme informatice, cei în cauză ar fi emis documente financiar-contabile false, pe care le-ar fi distribuit agenților economici prin intermediul unor persoane de legătură, cauzând astfel pagube importante bugetului de stat", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis vineri AGERPRES.

Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi evidențiat cheltuieli fictive privind consumul de combustibil în actele contabile ale unor societăți comerciale din Călărași, Ilfov și București, cu obiect de activitate transporturi interne și internaționale.

Perchezițiile, efectuate în baza autorizațiilor emise de Tribunalul Călărași, au ca scop identificarea și ridicarea de bunuri și înscrisuri necesare documentării activității infracționale a persoanelor bănuite și stabilirii prejudiciului cauzat.

La activitățile desfășurate sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR participă polițiști de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, criminaliști și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor Direcției Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul IGPR.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…