PERCHEZIŢII la Primăria Constanţa şi la locuinţa lui Radu Mazăre. DNA: Percheziţiile vizează fapte de corupţie ale unor funcţionari cu funcţii de conducere

PERCHEZIŢII la Primăria Constanţa şi la locuinţa lui Radu Mazăre. DNA: Percheziţiile vizează fapte de corupţie ale unor funcţionari cu funcţii de conducere

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare. DNA a anunţat, marţi, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

UPDATE 09:44 - Primăria Constanţa: Percheziţiile procurorilor DNA vizează construcţia locuinţelor sociale

"O echipă de procurori de la DNA Bucureşti a descins, marţi dimineaţă, la ora 8.00, la sediul Primăriei Constanţa. Procurorii au solicitat mai multe documente privind proiectarea şi procedurile de achiziţie referitoare la construirea campusului social «Henri Coandă»", se menţionează în comunicatul semnat de Biroul de presă al Primăriei Constanţa.

În document sunt prezentate detalii ale proiectului cartierului "Henri Coandă", respectiv că într-o primă fază au fost construite 906 locuinţe pentru persoane nevoiaşe, fiind menţionate dotările pe care le are fiecare garsonieră sau apartament.

În comunicat se mai precizează că valoarea investiţiei este de aproximativ 31 de milioane de lei.

"Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA", se mai menţionează în comunicatul transmis de Primăria Constanţa.

UPDATE 09:25 - DNA: Percheziţiile vizează fapte de corupţie ale unor funcţionari cu funcţii de conducere

DNA a anunţat, marţi, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local", se arată întră-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, ca urmare a autorizării de către instanţă, sunt făcute percheziţii la 12 adrese din municipiile Constanţa, Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa, una dintre acestea fiind la sediul unei instituţii publice.

În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Anterior, surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa lui Radu Mazăre , din Mamaia, aflată pe malul lacului Siutghiol, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.

"O să vă arăt astăzi cum se face justiţia independentă şi imparţială în republica lui Băsescu. Am aici adresa primită de la DNA pe numele Regiei Consiliului Local care s-a ocupat de construcţia acestui cartier Henri Coandă şi în care ni se cere de la DNA Bucureşti, în urma soluţionării dosarului, alt dosar am, să trimitem până la25 martie contractul de achiziţie, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract, al cartierului de amărâţi Henri Coandă", declara atunci Radu Mazăre, într-o conferinţă de presă susţinută în cartierul social.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale