Percheziții la suspecți de delapidare cu material lemnos

Percheziții la suspecți de delapidare cu material lemnos

Polițiștii din Ilfov efectuează, luni, șapte percheziții la mai multe persoane bănuite că ar fi valorificat material lemnos în valoare de peste 610.000 de lei din mai multe cantoane silvice fără a înregistra în contabilitate și fără a depune în casierie sumele încasate, informează Inspectoratul General al Poliției Române. Zece persoane bănuite de delapidare vor fi duse la audieri.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2014, 18 persoane, în calitate de funcționari sau contabili la un ocol silvic, ar fi valorificat material lemnos din mai multe cantoane silvice fără a înregistra în contabilitate și fără a depune în casierie sumele încasate, arată IGPR.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 610.000 de lei.

Polițiștii urmăresc depistarea persoanelor bănuite, vor ridica documente financiar-contabile și au în vedere identificarea de bunuri, pentru recuperarea prejudiciului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina