Pieptea: Validarea titlurilor de călătorie pentru folosirea transportului public din București este obligatorie

Pieptea: Validarea titlurilor de călătorie pentru folosirea transportului public din București este obligatorie

Validarea titlurilor de călătorie pentru folosirea transportului public din București este obligatorie, afirmă viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, care susține redefinirea conceptului de validare printr-o nouă hotărâre a Consiliului General al Municipiului București.

"Informațiile vehiculate în ultima vreme în presă, privind lipsa obligativității validării călătoriei în mijloacele de transport public ale RATB, încurajează fraudarea regiei și trebuie clarificate urgent pentru a nu prejudicia și mai mult calitatea condițiilor de transport oferite călătorilor", se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, AGERPRES.

În opinia viceprimarului "stabilirea rutelor optime, determinarea volumului de călători din fiecare autovehicul, alocarea numărului de mijloace de transport în funcție de intervalul orar și gradul de ocupare, sunt doar o parte dintre deciziile care pot fi luate pornind de la validarea obligatorie a tuturor călătoriilor".

"În acest sens, îi atrag atenția lui Sorin Oprescu că pe biroul său așteaptă de ceva vreme documentația privind validarea obligatorie și îi solicit ca, după eventualele sale amendamente, să o înainteze cât mai curând spre dezbaterea Consiliului General", afirmă Pieptea.

Potrivit prevederilor legale, există în prezent câteva categorii de călători care beneficiază de reduceri și gratuități și care nu au obligația de a valida titluri de călătorie.

Este vorba despre: veterani, invalizi și văduve de război, deținuți politici, persoane persecutate politic și din motive etnice, deportate ori constituite în prizonieri, eroi martiri ai Revoluției din 1989 și urmașii acestora, precum și ai Revoltei de la Brașov din 1987, persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, personalul Primăriei Municipiului București și al instituțiilor și serviciilor publice de interes local ale Municipiului București, pensionari cu domiciliul în București, menționează viceprimarul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale