PLR și PC au pus la punct ultimele detalii privind fuziunea

PLR și PC au pus la punct ultimele detalii privind fuziunea

Conducerile PLR și PC au avut, marți, o ședință comună pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la fuziunea celor două partide, la statutul noului partid și la programul politic al acestuia, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, conducerea noului partid va fi asigurată de doi copreședinți.

"Fuziunea PLR — PC a intrat în linie dreaptă. (...) O comisie mixtă, formată din opt membri ai PLR și opt membri ai PC a discutat anumite aspecte referitoare la protocolul de fuziune, statutul noului partid și programul politic al acestuia. Precizăm că va fi o fuziune între cele două partide politice și nu o alianță. Conducerea noului partid va fi asigurată de către doi copreședinți", se arată în comunicatul de presă.

Obiectivul fuziunii PLR — PC este acela de a consolida o a treia forță pe scena politică din România, "o forță etică de centru".

"Membrii comisiei mixte PLR — PC au susținut că obiectivul este de a consolida o a treia forță politică a țării, o forță etică de centru, a clasei de mijloc, a acelora care lucrează în serviciul public, a întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii", se mai arată în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălina Barbu, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /