PNL a strâns 150.000 de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta

PNL a strâns 150.000 de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta

PNL a strâns la nivel național 150.000 de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta, a declarat luni Marian Petrache, secretar general al partidului, precizând că liberalii și-au propus să strângă un milion de semnături în cadrul campaniei "Semnează-i demisia lui Ponta".

"Astăzi, avem în jur de 150.000 de semnături ce au fost strânse timp de o săptămână la nivelul tuturor filialelor din țară. Mâine, la ședința Biroului Permanent Național, vom face o nouă centralizare pentru a vedea exact datele concrete. Ne-am propus să strângem un milion de semnături în vederea demiterii premierului Ponta. Este o acțiune politică și face parte din campania noastră, împreună cu moțiunile de cenzură, de plecare a acestui Guvern, deoarece noi considerăm că este un lucru rău pentru România", a afirmat, pentru AGERPRES, Petrache, prezent la un cort special amenajat pentru această acțiune de filiala sectorului 5 a partidului.

Marian Petrache a arătat că acțiunea PNL nu îl privește pe "omul Victor Ponta, nici pe președintele PSD, ci pe premierul României". El a respins acuzele că ar exista un ''plan'' al președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul procurorilor, de demitere a premierului.

"Introducerea în spațiul public a acestor idei sunt lucruri foarte grave pentru democrația românească și când faci asemenea afirmații ar trebui să existe dovezi. Suntem o țară europeană și e lucru foarte grav să spui că procurorii sunt amestecați în asemenea cazuri. (...) Să înțelegem că primul-ministru poate să facă orice și procurorii nu au voie să instrumenteze, pentru că în felul acesta ar putea să pice un Guvern? Eu cred că trebuie să separăm lucrurile. Nimeni nu e pe viață, în fapt numai justiția poate stabili dacă e vinovat de ceva", a adăugat el.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat pe 22 iunie că liberalii inițiază o moțiune populară pentru demiterea premierului Victor Ponta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...