Poliția face percheziții în cinci județe la persoane bănuite de "găinării" în tranzacții intracomunitare cu furaje și pui vii

Poliția face percheziții în cinci județe la persoane bănuite de "găinării" în tranzacții intracomunitare cu furaje și pui vii

Miercuri dimineata, politistii de investigare a criminalitatii economice efectueaza 13 perchezitii, la sediile sociale ale unor societati comerciale si la locuintele mai multor persoane banuite de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de pui vii si furaje, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, la aceasta ora, 45 de politistii efectueaza 13 perchezitii in judetele Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj si Timis.

Dintre acestea, sapte perchezitii sunt efectuate la sediile unor societati comerciale si sase la domiciliile persoanelor banuite de comiterea infractiunii de evaziune fiscala in domeniul tranzactiilor intracomunitare cu furaje si pui vii de pasari domestice (gaina, rata, gasca etc).

Activitatile sunt efectuate in cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminilitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova. 

Din primele cercetari a rezultat ca cei in cauza ar fi comercializat pui vii si furaje, fara a inregistra in evidentele contabile ale societatilor administrate toate operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale.

Tot in urma investigatiilor efectuate de politisti a rezultat faptul ca o parte dintre achizitii ar fi provenit din spatiul intracomunitar, iar livrarile de pui vii si furaje ar fi fost efectuate, fara emiterea de documente fiscale, cu precadere, atunci cand exista certitudinea unor vanzari in termen scurt.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infractionala desfasurata, doar in perioada mai - iunie a.c., este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.

La sediul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova vor fi conduse persoanele banuite de comiterea de infractiuni, in vederea audierii si luarii masurilor procedurale ce se impun, mai transmite IGPR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...