Ponta nu figurează pe lista deputaților care au votat MĂRIREA ALOCAȚIEI

Ponta nu figurează pe lista deputaților care au votat MĂRIREA ALOCAȚIEI

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat, miercuri seara, un tabel cu distribuţia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocaţiilor, arătând că doar 5 voturi favorabile au aparţinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD şi deputat, nu apare pe această listă. 

El a arătat că PSD a fost forţat să voteze majorarea alocaţiilor de stat pentru copii şi că, din totalul voturilor în favoarea amendamentului de dublare a alocaţiilor, doar 5 au aparţinut PSD, restul fiind ale PNL, UDMR, minorităţilor şi deputaţilor neafiliaţi.

Potrivit liderului liberal, care a prezentat desfăşurătorul votului, 71 de deputaţi PSD au votat împotrivă şi doar 5 pentru majorarea alocaţilor, în favoarea acestei creşteri mai votând 69 de deputaţi liberali, 11 deputaţi UDMR, 3 deputaţi de la Grupul Popular Democrat, 5 deputaţi de la minorităţi, 2 deputaţi de la grupul PC-PLR şi 3 deputaţi neafiliaţi.

Camera deputaţilor a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, adoptând un amendament al liberalilor în acest sens la Ordonanţa de urgenţă 65/2015.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi că pentru acest an resursele financiare sunt asigurate.

Deputaţii au aprobat în cursul dimineţii, la dezbaterea pe articole a proiectului de lege, amendamentul PNL pentru majorarea alocaţiei de stat, la solicitarea deputatului PNL Cristina Pocora, după care liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat o pauză de consultări de 25 de minute şi, apoi, apel nominal, pe motiv că mulţi deputaţi lipsesc de la şedinţă.

Acest amendament a fost respins marţi în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii, şi atunci când Guvernul găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia la toţii copii o va face.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”