Prahova: Marș de protest la Ploiești față de tăierea abuzivă a pădurilor

Prahova: Marș de protest la Ploiești față de tăierea abuzivă a pădurilor

Peste 30 de persoane participă, sâmbătă după-amiază, la Ploiești, la un marș de protest față de tăierea abuzivă a pădurilor, acțiunea fiind organizată printr-un apel lansat pe rețelele de socializare.

Protestul a început în centrul municipiului Ploiești, unde, timp de peste o oră, manifestanții, dintre care unii îmbrăcați în tricouri albe pe care scria "Stop ecocid" și "Pădurea este casa lupilor. Stop ecocid", au afișat bannere de dimensiuni mari cu mesaje precum "Păduri, nu cianuri", "Pădurea=fabrică de O2" și "Codru-i frate cu românul. Nu ne mai tăiați frații!".

De asemenea, participanții la acțiunea de protest au afișat, în cadrul unei coregrafii care sugera tăierea de copaci, coli albe pe care au scris "Vinovat pentru că împart oxigen. Condamnat la moarte", "Vinovat pentru că reglez clima. Condamnat la moarte" și "Vinovat pentru că strâng CO2. Condamnat la moarte".

Ulterior, manifestanții au pornit într-un marș de protest din centrul Ploieștiului spre Gara de Sud și înapoi, pe traseu afișând aceste mesaje și scandând împotriva tăierii copacilor.

Acțiunea este programată să se finalizeze la ora 20,00, măsurile de ordine fiind asigurate de jandarmi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale