Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumpărat fiicei tricou din Hard Rock

Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumpărat fiicei tricou din Hard Rock

Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, a declarat vineri, într-un interviu acordat AGERPRES, că ascultă zilnic Rock FM și chiar săptămâna trecut i-a cumpărat fiicei sale un tricou din Hard Rock de la București, unde vânzătorul a fost foarte mirat când l-a văzut.

Foto: (c) Părintele Constantin Necula/ www.facebook.com

INTERVIU Preotul Constantin Necula: Românii trebuie să-i ceară lui Dumnezeu România înapoi; numai El ne poate ajuta

"Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Îmi fac temele la matematică, unde mai lucrez sau în ceea ce privește o lectură ușoară, ascult Rock FM. Săptămâna trecută m-am dus la Hard Rock în București să cumpăr un tricou pentru fiica mea. Era un tânăr remarcabil care vindea acolo, care mi-a zis: 'părinte nici nu știu cum să îți spun, sărut-mâna, salut, bine ai venit'. Cred că nu se întâmplase ca o reverendă să treacă printre lucrurile de acolo", a spus preotul Constantin Necula.

Singurul preot care a apărut zilele acestea în mijlocul protestatarilor din Sibiu și s-a rugat cu ei, deși era huiduit și înjurat de o parte dintre aceștia, Constantin Necula spune că nu este împotriva rockerilor și nu crede că toți rockerii sunt sataniști. Părintele Necula mărturisește că era să fie arestat înainte de 1990 pentru că asculta Beatles în Sala Sporturilor din Brașov.

"Eu cred că nu toți rockerii sunt sataniști așa cum cred că nu toți ortodocșii sunt ortodocși, în aceeași măsură. Nu (am nimic împotriva rockerilor n.r.). În special, nu am nimic împotriva rockerilor români, care sunt mai echilibrați. Iar eu, prima dată, era să fac pușcărie sub comuniști, pentru că m-am dus să ascult Beatles la Sala Sporturilor din Brașov. Eu am fost crescut într-o țară unde erau mai multe spitale decât biserici, nu prea aveam unde să ne întâlnim tinerii și atunci ne întâlneam la Sala Sporturilor și ascultam Beatles și ne-au săltat pe toți atunci", spune preotul Constantin Necula, în interviul acordat AGERPRES.

Întrebat dacă texte ortodoxe ar putea fi pe comunicate și pe o altfel de muzică decât cea religioasă, preotul Constantin Necula a răspuns: "Există deja foarte mulți rapperi din zona Buzăului, din zona Râmnicu Sărat, care pe texte ortodoxe au muzică rap. Nu deranjează pe nimeni. Ideea că Biserica Ortodoxă este foarte închisă este încă una din marile stupizenii pe care le-am auzit de peste 20 de ani."

Părintele Necula crede că acordul dat de Papa Francisc ca discursurile sale să fie puse pe ritmuri pop și rock "este un mod anume de a te face simpatic", referitor la faptul că în 27 noiembrie va fi lansat "Wake Up!", primul LP aprobat de Vatican cu discursuri ale Papei pe ritmuri pop și rock.

"Este răspunsul, probabil, la faptul că Mitropolitul Clujului le-a pus celor 6.000 de copii prezenți la Cluj, de care presa nu a vorbit deloc, la una din cele mai mari conferințe ortodoxe din Europa, le-a chemat trupa Holograf, să le cânte copiilor. Nu este albumul Papei, Papa și-a dat acordul ca discursurile lui să fie folosite. E un mod anume de a te face simpatic. Poate să fie bun, poate să fie rău, asta o poate judeca Biserica Catolică, spre deosebire de ei, eu nu pot să judec un act al Bisericii Catolice", a mai spus părintele Necula.

AGERPRES / (A — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?