Preotul Constantin Necula: Nu cred că Arsenie Boca va fi mutat în Catedrala Mântuirii Neamului

Preotul Constantin Necula: Nu cred că Arsenie Boca va fi mutat în Catedrala Mântuirii Neamului

Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, a declarat vineri, într-un interviu acordat AGERPRES, că nu crede că trupul părintelui Arsenie Boca va fi mutat la București, în Catedrala Mântuirii Neamului, infirmând astfel zvonuri care arătau contrariul.

* INTERVIU Preotul Constantin Necula: Românii trebuie să-i ceară lui Dumnezeu România înapoi; numai El ne poate ajuta

** Preotul Constantin Necula spune că BOR va fi impozitată și că este pe deplin de acord

*** Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumpărat fiicei tricou din Hard Rock

**** Preotul Constantin Necula: Îmi doresc medici în spitale, școli decente, o agenție a voluntarilor

"Eu nu cred că va fi mutat, eu cred că deocamdată părintele Arsenie Boca va fi acolo, străjer al ortodoxiei transilvane", a spus preotul Constantin Necula, despre o posibilă mutare a trupului părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, la Catedrala Mântuirii Neamului din București.

Constantin Necula spune că România are nevoie de Catedrala Mântuirii Neamului și că Biserica Ortodoxă Română "poate nu i-a explicat suficient de mult care este valoarea unei astfel de construcții în mijlocul unei societăți".

Întrebat de corespondentul AGERPRES, de ce crede că protestatarii din ultimele zile, sunt împotriva ridicării Catedralei Mântuirii Neamului, preotul Necula a răspuns: "Eu cred că sunt împotriva Catedralei Mântuirii Neamului pentru că nu i-au înțeles sensul, poate nu am explicat suficient de mult care este valoarea unei astfel de construcții în mijlocul unei societăți. Eu când mă duc în Germania sau mă duc în Italia, nu mă duc să caut spitalele neapărat, merg în bisericile și școlile de acolo. Multe din catedralele construite în România, sunt construite cu mult înainte de a exista ca stat român. Noi tot numărăm munca unei biserici de 800-900 de ani. Ce adăugăm? Ce s-a muncit în aproape o mie de ani, cu ce s-a făcut în ultimii 25 de ani? Eu cred că dacă avem și biserici și spitale și școli, avem o populație activă".

Părintele Arsenie Boca este îngropat la Mănăstirea Prislop, loc de pelerinaj pentru foarte mulți creștini. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, spunea în urmă cu un an, tot într-un interviu acordat AGERPRES, că Biserica Ortodoxă Română nu se opune canonizării părintelui Arsenie Boca, cel supranumit de credincioși "Sfântul Ardealului". Mai mult, mitropolitul Ardealului mărturisea că "ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze și el pe actul de canonizare". ÎPS Laurențiu recunoaștea chiar, că întâlnirile sale cu părintele Arsenie Boca au fost "providențiale".

AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Dănuț Pușcașu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro