Preotul unei parohii din județul Iași este acuzat de părinții mai multor adolescente că în loc să le spovedească le pipăia în zone intime și le agresa cu întrebări indecente.

Preotul unei parohii din județul Iași este acuzat de părinții mai multor adolescente că în loc să le spovedească le pipăia în zone intime și le agresa cu întrebări indecente.

Preotul unei parohii din județul Iași este acuzat de părinții mai multor adolescente că în loc să le spovedească le pipăia în zone intime și le agresa cu întrebări indecente. 

 Potrivit www.bzi.ro, mai multe adolescentele cu vârste cuprinse între 14 si 15 ani din satul Bădeni, orașul Hârlău, Iași, refuză să mai meargă la biserică după ce au fost umilite de preotul Doru Cozma în timpul spovedaniei. Potrivit părinților acestora, preotul le pipăia și le adresa întrebări indecente, iar coșmarul a durat până ce una dintre tinere a avut curajul să povestească acasă ceea ce s-a întâmplat la spovedanie.

"Eram la serviciu și m-a sunat fata mea, are 14 ani. A dat capacitatea și i-am zis să mai treacă pe la biserică, să se roage pentru un rezultat bun, pentru succes pe viitor. Plângea și tremura toată și mi-a spus că preotul i-a pus mâna pe sâni. A întrebat-o dacă are prieten, dacă s-a sărutat cu el, dacă mai este fata mare și atunci a început să o mângâie. Vă zic sincer că nu am crezut-o. Le-am povestit și altor mămici și au început să își întrebe și ele fetele și toate au izbucnit în plâns și au povestit ca și ele trecuseră prin lucruri asemănătoare. Îngrijorător este că mai sunt și alte mame care știu adevărul, dar se tem să vorbească", a declarat Valentina Hasmatuchi, mama unei tinere.

"A venit la spovedit și părintele i-a pus mâna la sân. Și noi nu suntem de acord cu chestia asta. Copilul meu este marcat. Și nu este pentru prima dată. Nu este singura din sat, după cum se aude. Ar mai fi făcut și unele chestii", a susținut și Constantin Ilas, tatăl unei alte fete, pentru sursa citată.

Niculina Parascheva Ilas a precizat că, ulterior, preotul însoțit de primarul localității, a venit acasă la ea."Prima dată a negat. A recunoscut, apoi și-a cerut scuze, ne-a cerut să nu facem scandal. I-am spus că nu am nimic de negociat, că fata mea este traumatizată și că nu îl iert. La spovedanie o întreba lucruri pe care nu pot să le reproduc, despre perversiuni sexuale".

Poliția și Protopopiatul au demarat separat o anchetă în acest caz, însă enoriașii vor un alt preot pentru parohia lor.

"Noi vom întreprinde o anchetă la fata locului, ca sa vedem unde este adevarul. Este impropriu sa imi dau cu parerea, pentru ca nu cunosc variantele ambelor parti. Daca s-a facut vreo greseala, vom lua masuri administrative. Este un preot model, un om muncitor, serios, ne surprind acuzatiile. Mie nici acum nu imi vine sa cred, dar, dupa cum spuneam, vor cerceta cazul. Noi vom astepta rezultatul anchetei deschise de politisti inainte de a lua masuri", a declarat preotul Nicolae Crăciun, Protopop Hârlău.

Cu toate acestea, personajul principal al acestei telenovele a anunțat mai marii bisericii că e plecat "departe", în concediu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…