Preotul unei parohii din județul Iași este acuzat de părinții mai multor adolescente că în loc să le spovedească le pipăia în zone intime și le agresa cu întrebări indecente.

Preotul unei parohii din județul Iași este acuzat de părinții mai multor adolescente că în loc să le spovedească le pipăia în zone intime și le agresa cu întrebări indecente.

Preotul unei parohii din județul Iași este acuzat de părinții mai multor adolescente că în loc să le spovedească le pipăia în zone intime și le agresa cu întrebări indecente. 

 Potrivit www.bzi.ro, mai multe adolescentele cu vârste cuprinse între 14 si 15 ani din satul Bădeni, orașul Hârlău, Iași, refuză să mai meargă la biserică după ce au fost umilite de preotul Doru Cozma în timpul spovedaniei. Potrivit părinților acestora, preotul le pipăia și le adresa întrebări indecente, iar coșmarul a durat până ce una dintre tinere a avut curajul să povestească acasă ceea ce s-a întâmplat la spovedanie.

"Eram la serviciu și m-a sunat fata mea, are 14 ani. A dat capacitatea și i-am zis să mai treacă pe la biserică, să se roage pentru un rezultat bun, pentru succes pe viitor. Plângea și tremura toată și mi-a spus că preotul i-a pus mâna pe sâni. A întrebat-o dacă are prieten, dacă s-a sărutat cu el, dacă mai este fata mare și atunci a început să o mângâie. Vă zic sincer că nu am crezut-o. Le-am povestit și altor mămici și au început să își întrebe și ele fetele și toate au izbucnit în plâns și au povestit ca și ele trecuseră prin lucruri asemănătoare. Îngrijorător este că mai sunt și alte mame care știu adevărul, dar se tem să vorbească", a declarat Valentina Hasmatuchi, mama unei tinere.

"A venit la spovedit și părintele i-a pus mâna la sân. Și noi nu suntem de acord cu chestia asta. Copilul meu este marcat. Și nu este pentru prima dată. Nu este singura din sat, după cum se aude. Ar mai fi făcut și unele chestii", a susținut și Constantin Ilas, tatăl unei alte fete, pentru sursa citată.

Niculina Parascheva Ilas a precizat că, ulterior, preotul însoțit de primarul localității, a venit acasă la ea."Prima dată a negat. A recunoscut, apoi și-a cerut scuze, ne-a cerut să nu facem scandal. I-am spus că nu am nimic de negociat, că fata mea este traumatizată și că nu îl iert. La spovedanie o întreba lucruri pe care nu pot să le reproduc, despre perversiuni sexuale".

Poliția și Protopopiatul au demarat separat o anchetă în acest caz, însă enoriașii vor un alt preot pentru parohia lor.

"Noi vom întreprinde o anchetă la fata locului, ca sa vedem unde este adevarul. Este impropriu sa imi dau cu parerea, pentru ca nu cunosc variantele ambelor parti. Daca s-a facut vreo greseala, vom lua masuri administrative. Este un preot model, un om muncitor, serios, ne surprind acuzatiile. Mie nici acum nu imi vine sa cred, dar, dupa cum spuneam, vor cerceta cazul. Noi vom astepta rezultatul anchetei deschise de politisti inainte de a lua masuri", a declarat preotul Nicolae Crăciun, Protopop Hârlău.

Cu toate acestea, personajul principal al acestei telenovele a anunțat mai marii bisericii că e plecat "departe", în concediu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

5 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …