Preşedintele ANI: Nu suntem de acord cu o modificare legislativă în ce priveşte incompatibilitatea

Preşedintele ANI: Nu suntem de acord cu o modificare legislativă în ce priveşte incompatibilitatea

„Legea trebuie aplicată. Nu suntem de acord cu o modificare legislativă, atât timp cât pe rolul instanţelor sunt foarte multe procese în care este angrenată ANI. (...) Nu vreau să comentez cazul particular al domnlui Diaconu. Avem o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care trebuie aplicată. Deciziile instanţelor nu sunt de comentat”, a precizat Horia Georgescu, citat de Mediafax.

Preşedintele ANI a precizat că şi instanţa supremă a emis un punct de vedere în care arată că o persoană care a fost găsită în incompatibilitate şi are decizie definitivă în acest sens nu poate candida.

„Legea explică foarte clar: dacă ai fost într-o funcţie eligibilă, nu mai poţi ocupa aceeaşi funcţie, definind acea funcţie ca fiind cea eligibilă, adică oricare funcţie aleasă, este şi punctul de vedere al ICCJ”, a spus preşedintele ANI, după ce a participat la Conferinţa Regională Anticorupţie.

Tribunalul Capitalei a admis, sâmbătă, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o soluţie definitivă.

Agenţia Naţională de Integritate a trimis BEC, în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara sâmbătă, la Poiana Braşov, că, săptămâna viitoare, vrea să aibă o „discuţie serioasă cu ANI”, întrucât regimul incompatibilităţii unor primari „ar trebui să fie mult mai bine lămurit”.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă s-a discutat în partid despre faptul că mai mulţi membri ai PSD sunt „hăituiţi” de DNA şi ANI şi dacă s-au stabilit acţiuni de apărare a acestora, Dragnea a răspuns că „nu există acţiuni de apărare de genul acesta”.

„Nu putem să discutăm despre acţiuni de apărare. Nu există acţiuni de apărare de genul acesta. Nu putem discuta despre problemele pe care le are un coleg de-al nostru, pentru că nu ştim ce este în dosar. Dorinţa noastră este ca colegii noştri în final să nu păţească nimic, să se dovedească faptul că sunt nevinovaţi şi pentru asta noi îi susţinem moral. Dar sigur că există o preocupare în partid, pentru că începem să ne numărăm câţi mai rămânem în partid până la sfârşitul anului, dar nu e o atitudine în partid de oameni speriaţi”, a spus Dragnea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”