Președintele Iohannis salută deciziile Reuniunii miniștrilor Apărării din statele membre NATO

Președintele Iohannis salută deciziile Reuniunii miniștrilor Apărării din statele membre NATO

Președintele Klaus Iohannis salută deciziile luate joi în Reuniunea miniștrilor Apărării ai statelor membre NATO, privitoare la crearea unor centre de comandă în șase țări din flancul estic al Alianței Nord-Atlantice (România, Bulgaria, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia), se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, remis AGERPRES.

"Totodată, este de remarcat importanța hotărârii asumate de România de a înființa în țara noastră un Comandament multinațional la nivel de divizie, fapt subliniat și în comunicatul final al Reuniunii, structură care va coordona centrele de comandă din România și Bulgaria și va asigura conexiunea la Comandamentul Întrunit Aliat de la Napoli", relevă comunicatul menționat.

Sursa citată adaugă că deciziile adoptate arată "angajamentul ferm" al statelor membre NATO de a pune în aplicare măsurile adoptate în cadrul Summitului NATO de la Wales (Marea Britanie) din 2014 privind consolidarea apărării comune pe Flancul Estic.

"Președintele României subliniază încă o dată determinarea țării noastre de a întreprinde acțiunile necesare pentru crearea celor două structuri ale NATO în România, în calendarul asumat la nivel Aliat, așa cum a afirmat și în cadrul întâlnirii avute în luna ianuarie cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg", încheie comunicatul de joi al Administrației Prezidențiale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…