Președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe subinspectorul de poliție Gheorghe Ionescu

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe subinspectorul de poliție Gheorghe Ionescu

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu, a informat sâmbătă Administrația Prezidențială. Potrivit sursei citate, șeful statului i-a conferit post-mortem subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler "în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem".

Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Polițistul Gheorghe Ionescu a murit vineri dimineața la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.

Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...