Președintele și un vicepreședinte al CJ Hunedoara, audiați la DNA

Președintele și un vicepreședinte al CJ Hunedoara, audiați la DNA

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara Adrian David este audiat miercuri la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Alba Iulia într-un dosar ce vizează ancheta în care este cercetat fostul președinte al CJ, Mircea Ioan Moloț. 'Am fost citat ca martor în dosarul în care e inculpat domnul Mircea Moloț. Am venit în calitate de cetățean al României. Dacă declarația mea servește la aflarea adevărului în acest dosar, eu fac tot ce pot, o să răspund la toate întrebările', a declarat Adrian David.

Tot miercuri este audiată la DNA — Alba Iulia și Vetuța Stănescu, vicepreședinte al CJ Hunedoara.

Adrian David, Vetuța Stănescu și opt consilieri județeni au fost chemați la audieri, miercuri și joi, la sediul DNA Alba Iulia. Cei zece reprezentanți ai CJ Hunedoara vor fi audiați în calitate de martori, se arată într-un comunicat al instituției administrative remis marți AGERPRES.

Fostul președinte al CJ Hunedoara Mircea Moloț este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secret de stat.

În același dosar mai este anchetat fostul vicepreședinte al CJ Hunedoara Tiberiu Balint, acuzat de procurorii anticorupție de săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Cercetările din dosar îi vizează și pe oamenii de afaceri Emanoil Milică Pup, Vasile Axinte și Roberto Venter — ginerele lui Mircea Moloț. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...