Primari ieşeni cercetaţi în cazul de contrabandă cu ţigări în care au fost făcute 245 de percheziţii

Primari ieşeni cercetaţi în cazul de contrabandă cu ţigări în care au fost făcute 245 de percheziţii

Doi primari din judeţul Iaşi sunt cercetaţi în dosarul de contrabandă cu ţigări în care marţi au fost făcute peste 245 de percheziţii în 12 judeţe, aceştia fiind acuzaţi că au vândut la magazine pe care le deţin ţigări introduse ilegal în ţară.

Primarul din comuna ieşeană Popeşti, Vasile Lupu (PNL), şi cel din localitatea Costeşti, Aurel Doacă (PSD), au fost ridicaţi de către procurorii DIICOT în noaptea de marţi spre miercuri şi duşi la audieri în dosarul de contrabandă cu ţigări în care marţi au fost făcute peste 245 de percheziţii în 12 judeţe.

În urma audierilor, cei doi nu au fost reţinuţi, iar procurorii susţin că aceştia îşi păstrează în continuare calitatea de suspecţi în dosar.

Anchetatorii au făcut, marţi, percheziţii la magazinele deţinute de aceştia, fiind descoperite câteva sute de pachete cu ţigări neinscripţionate, procurorii suspectând că acestea au fost primite şi vândute mai departe, ca parte a reţelei de contrabandă.

”Dosarul este în lucru de anul trecut, ţigările au fost introduse după metodele clasice în ţară, prin punctele de la frontieră sau prin zona verde, iar acestea se vindeau inclusiv angro, cu camionul. Principalii inculpaţi primeau zilnic 3.000-4.000 de pachete livrate în funcţie de comenzile pe care le aveau“, au precizat procurorii.

Vasile Lupu, primarul din Costeşti, a declarat că ”la ţară se mai dă” câte un pachet cu ţigări la magazin.

”A fost o percheziţie în comuna Popeşti şi chiar la sediul magazinului meu. A fost această percheziţie, dar soţia se ocupa de magazin, eu mai mult nu pot să vă declar. S-au ridicat pachete, nu ştiu să vă spun exact câte fiindcă au fost controale acolo. Probabil cei care fac distribuţie cu ţigările au spus că au mai dus şi prin Popeşti, că la ţara se mai dă la magazin câte un pachet de ţigări“, a spus Vasile Lupu.

Peste 245 de percheziţii au avut loc, marţi, în judeţele Braşov, Maramureş, Iaşi, Neamţ, Suceava, Buzău, Bacău, Galaţi, Brăila, Suceava, Vaslui şi Neamţ, fiind vizate 110 persoane.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 620.000 de ţigări de contrabandă, aproape 3.000 de litri de alcool, 300.000 de lei şi aproximativ 5.000 de euro.

Percheziţiile au fost organizate după ce anchetatorii au stabilit că membrii grupuri vizate de percheziţii au creat veritabile reţele de colectare, preluare, transport şi depozitare a ţigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere, în funcţie de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracţional.

Din probele administrate a rezultat că membrii grupurilor infracţionale au introdus în ţară şi au vândut peste două milioane de pachete de ţigări de contrabandă.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...