Procurorii au început urmărirea penală în dosarul incidentului din Geoparcul Dinozaurilor

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul incidentului din Geoparcul Dinozaurilor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a deschis un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul produs pe Râul Alb-Geoparcul Dinozaurilor, fiind începută urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire și tentativă de omor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 24 mai 2015, în jurul orei 13,00, în urma unui incident produs între mai multe persoane în zona satului Coroiești, comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara, în apropierea locului unde au început lucrări de edificare a unei microcentrale, a rezultat vătămarea a trei persoane, dintre care una a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență.

Pe 24 mai, președintele Asociației pentru Protecția Mediului Agent Green, Gabriel Păun, s-a deplasat cu un grup de militanți pentru protecția mediului în localitatea Coroiești, pentru a se documenta cu privire la construirea unei microhidrocentrale.

În sat, militanții de mediu s-au întâlnit cu patronul firmei care construiește microhidrocentrala, acesta din urmă fiind însoțit de mai multe persoane.

Între cele două grupuri a avut loc un conflict, în urma căruia trei persoane au suferit vătămări corporale, respectiv Gabriel Păun, o jurnalistă din Germania și patronul firmei, acesta din urmă fiind într-o stare mai gravă.

Proiectul de la Coroiești constă în construirea unei microhidrocentrale pe Râul Alb, iar beneficiarul este SC Abi Automotion SRL Deva. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”