PROFESOARE UMILITE la Kaufland: "Suntem revoltate şi consternate". Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei

PROFESOARE UMILITE la Kaufland: "Suntem revoltate şi consternate". Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei

Profesoare umilite la Kaufland / FOTO: http://www.obiectivbr.ro

"Suntem revoltate şi consternate de tratamentul şi umilinţa la care am fost supuse prin această «procedură» ce viza acuzaţia de furt", se arată într-o sesizare formulată de una dintre cele două profesoare, scrie obiectivbr.ro. Reclamaţii au fost trimise şi către instituţiile statului, iar Poliţia a declanşat o anchetă.

Cele două profesoare spun că n-au mai trecut în viaţa lor printr-o asemenea umilinţă, după ce au fost, practic, reţinute şi percheziţionate abuziv de personalul de pază al magazinului.

Corina P. este una dintre brăilencele în cauză. Aceasta a povestit detaliat felul în care s-au derulat lucrurile, în după-amiaza zilei de duminică, 30 martie, atunci când şi-a făcut cumpărăturile, împreună cu o colegă, la supermarketul Kaufland din cartierul Viziru.

"După ce am luat mai multe produse, ne-am îndreptat către casa de marcat şi am pus pe bandă tot ce aveam în coş, fără să omitem nimic. Am plătit suma de 192,3 lei, cu cardul, eliberându-mi-se bonul fiscal cu nr. 86/30.03.2014, ora 11.47. Am ieşit din spaţiul destinat magazinului, m-am oprit la farmacia aflată vis-a-vis de casele de marcat, mai mai stat de vorbă cu o cunoştinţă, după care, împreună cu colega mea, m-am îndreptat spre ieşire. În acel moment, am fost oprite de un agent de pază, care nu a dorit să se prezinte, fiind îmbrăcat în ţinută civilă şi având atârnat la gât un ecuson pe care scria "PAZA", sub pretextul că doreşte să verifice bonul şi cumpărăturile din coş. S-a uitat pe bon, dar nu a verificat cumpărăturile pe care le pusesem deja în sacoşe. Ne-a invitat într-o cameră pe uşa căreia scria «Camera de odihnă» şi care se afla pe acelaşi hol cu toaleta publică, noi fiind nevoite să ne deplasăm cu coşul de alimente pe acest hol", se arată în sesizarea formulată de Corina P. Aceasta spune că în aşa-numita cameră de odihnă se mai afla o personă de sex masculin, iar clientelor li s-a spus că li se va face un control, "conform procedurilor", deoarece au fost alese prin sondaj. "În timp ce noi ceream explicaţii, a apărut o femeie care nu s-a prezentat şi care nu avea niciun semn distinctiv conform căruia să fi făcut parte din serviciul de pază. Ne-au fost luate poşetele, iar conţinutul lor a fost răsturnat pe un pat din încăpere, după care au controlat fiecare compartiment al genţilor. După ce s-au convins că nu luasem nimic, ne-am strâns lucrurile împrăştiate pe pat apoi, fără să ni se ofere nicio explicaţie, ni s-a spus că putem pleca. Menţionez că nu a fost verificat conţinutul sacoşelor, dar doamna respectivă m-a controlat inclusiv în palma în care ţineam cheile de la maşină şi casă", se plânge autoarea sesizării. Indignată de tratamentul la care a fost supusă împreună cu colega sa, Corina P. a făcut reclamaţie inclusiv la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Parchet.

"Suntem revoltate şi consternate de tratamentul şi umilinţa la care am fost supuse prin această «procedură» ce viza acuzaţia de furt. Atât eu cât şi colega mea suntem cadre didactice, persoane de o probitate morală dovedită pe parcursul vieţii; nu avem cazier. E greu de descris starea emoţională şi riscul în ceea ce priveşte starea sănătăţii pentru colega mea, cunoscută cu afecţiuni cardiace. Considerând că ne-au fost încălcate mai multe drepturi fundamentale ale omului, printre care dreptul la onoare, demnitate şi imagine, vă rog să popularizaţi cazul nostru, pentru ca oamenii să ştie că atunci când intră în magazinul Kaufland există şansa de a fi umiliţi", ni se adresează, în sesizarea trimisă de Corina P.

Autorităţile statului au luat notă de reclamaţia primită de la cele două profesoare şi au început o anchetă, chiar dacă, în primă instanţă, acestea nu s-au adresat instituţiilor cu atribuţii în astfel de speţe.

Citeşte mai mult pe obiectivbr.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /