Protest spontan la Combinatul RAAN din Drobeta Turnu Severin

Protest spontan la Combinatul RAAN din Drobeta Turnu Severin

Cateva sute de angajati de la Sucursala Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) au declansat, vineri, un protest spontan pe platforma industriala din localitatea Halinga, transmite Agerpres. Potrivit presei locale, peste 500 de angajati din tura I si a III-a refuza sa munceasca si au blocat portile combinatului, protestand fata de faptul ca nu si-au primit salariile de mai multe luni.

Liderul de sindicat Cosmin Compindeanu a declarat pentru Agerpres ca protestarii sunt nemultumiti de faptul ca nu si-au luat salariile restante si ca administratorul judiciar tergiverseaza semnarea statelor de plata, desi in contul RAAN se afla banii destinati drepturilor salariale. "De asemenea, suntem ingrijorati de faptul ca nu ni se aloca fonduri pentru programul de mentenanta si nu avem garantia continuarii fabricarii apei grele", a afirmat Compindeanu.

La randul sau, presedintele sindicatului Romag-Termo, Alexandru Tanase, a precizat pentru AGERPRES ca sindicalistii de la Termocentrala RAAN nu se alatura protestului de la uzina de apa grea, intrucat 'noi avem un program de revendicari bine stabilit pe care il vom pune in practica de luni, 3 noiembrie' si ca 'protestul este manipulat politic de cativa salariati ai acesteia, cu orientari democrat-liberale'.

Potrivit publicatiei Gazeta de Sud, peste 500 de angajati din tura I si a III-a refuza sa lucreze si au blocat portile combinatului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...