Radu Mazăre: Am informaţii conform cărora au fost tocmiţi nişte oameni care să plece în Madagascar odată cu mine si să mă elimine

Radu Mazăre: Am informaţii conform cărora au fost tocmiţi nişte oameni care să plece în Madagascar odată cu mine si să mă elimine

Primarul Radu Mazăre a susţinut, luni, la finalul şedinţei Consiliului Local Constanţa, că are informaţii potrivit cărora s-ar încerca eliminarea sa fizică în timpul excursiei în Madagascar pe care o va face în această lună şi că în spatele acestei acţiuni s-ar afla "milionari din port".

Radu Mazăre (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

Primarul Radu Mazăre a declarat, luni, la finalul şedinţei Consiliului Local Constanţa, că Primăria va trimite scrisori locuitorilor municipiului prin care vor fi informaţi de intenţia autorităţilor locale de a mai primi acţiuni la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

"Voi trimite scrisoare tuturor constănţenilor în care am să-i informez despre situaţia actuală a Administraţiei Porturilor, că deţinem acţiuni, ce ar urma să se întâmple şi ce ar urma să se întâmple cu banii proveniţi din acţiuni, respectiv să creştem subvenţia la energie termică", a afirmat Radu Mazăre., citat de corespondentul MEDIAFAX.

Edilul a mai spus că apoi va fi începută o campanie de semnături prin care locuitorii îşi vor da sau nu acordul în legătură cu acest lucru.

"După ce vor primi această scrisoare o să demarăm o campanie de strângere de semnături făcută organizat şi temeinic în care constănţenii vor semna dacă sunt de acord sau dacă nu sunt de acord. Pentru că există aceste presiuni foarte mari făcute din interiorul portului de la milionarii de acolo care şi-ar pierde privilegiile şi atunci să vedem ce spun constănţenii, dacă sunt de acord să preluăm mai mult şi să se transparentizeze de fapt toate deciziile. V-am mai explicat în nenumărate rânduri că aici este arsura cea mai mare a milionarilor din port, faptul că vor fi scoase acţiuni pe Bursă şi atunci toate activităţile vor fi transparente şi ei vor pierde monopolul", a explicat Radu Mazăre.

În acest context, el a susţinut că are informaţii potrivit cărora s-ar încerca eliminarea sa fizică în timpul excursiei în Madagascar pe care o va face în această lună şi că în spatele acestei acţiuni s-ar afla "milionari din port".

"Chestiunea asta cu descentralizarea portului văd că produce fibrilaţii atât de mari încât am nişte informaţii, să dea Dumnezeu să nu fie aşa, dar am nişte informaţii că au fost tocmiţi nişte oameni care să plece în Madagascar odată cu mine, vizând eliminarea mea. (...) Nu pot să spun care anume dintre milionarii din port ar fi tocmit nişte oameni pentru aşa ceva pentru că nu vreau să acuz oamenii degeaba. Dar vreau să trag un semnal de alarmă că am auzit lucrul ăsta.", a afirmat Radu Mazăre.

Consilierii locali şi-au dat acordul săptămâna trecută pentru preluarea a încă 13 la sută din acţiunile Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, urmând ca Guvernul să elaboreze fie o hotărâre de guvern, fie un proiect de lege pe care să-l înainteze Parlamentului prin care să fie transferate aceste acţiuni către autoritatea locală. Astfel, Consiliul Local Municipal Constanţa va avea apoi 33 la sută din acţiuni, Ministerul Transporturilor - 33 la sută, 20 la sută Fondul Proprietatea şi 14 la sută din acţiuni vor fi listate pe Bursă.

În prezent, Ministerul Transporturilor este acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa cu 60 la sută din acţiuni, Fondul Proprietatea deţine 20 de procente şi tot 20 de procente are şi Consiliul Local Municipal.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”