Radu Mazăre, cercetat penal de DNA privind vânzarea de către municipalitate a unor terenuri din Mamaia

Radu Mazăre, cercetat penal de DNA privind vânzarea de către municipalitate a unor terenuri din Mamaia

Primarul Radu Mazăre a fost chemat vineri la DNA - Serviciul Teritorial Constanța pentru a fi anunțat că este cercetat penal pentru abuz în serviciu într-un dosar mai vechi privind vânzarea de către municipalitate a unor terenuri din stațiunea Mamaia.

Mazăre a ieșit din sediul DNA după câteva minute, în condițiile în care avea la el o geantă cu strictul necesar în situația în care ar fi fost reținut.

"A durat puțin și am și ieșit pe ușa din față de data asta. (...) Procurorul m-a încunoștiințat că a pus în mișcare urmărirea penală pentru terenul de la castel, vândut în 2004, pentru terenul de la cazinou, ăla din 2007 pentru care sunt anchetat, adică sunt în proces la București, pentru că nu am dat afară funcționarii publici în 2008 și pentru că primăria nu a executat o hotărâre de instanță unde noi și cei subordinea mea spunem că nu putea fi executată. (...) Sunt patru bucăți de abuz în serviciu. Nu este un nou dosar, este dosarul vechi. (...) Au fost trimise documente, DNA a făcut o expertiză cu un expert din Piatra Neamț care spune că, spre exemplu, la terenul care este în jurul castelului, el a fost subevaluat, pentru că acolo dacă s-ar fi construit un ansamblu rezidențial, terenul n-ar fi costat 24 de euro și ar fi fost 94 de euro. Sigur că acolo nu era PUZ, sigur că este monument istoric, sigur că este iarbă cum o vedeți și acum. Prețul atunci l-a stabilit evaluatorul angajat de primărie pe bază de licitație, care evaluator, între timp, din 2004 și până acum a devenit președintele evaluatorilor din România", a declarat primarul Constanței la ieșirea din sediul DNA.

Acesta a menționat că nu este vorba de retrocedări, ci de vânzări de terenuri.

"Acolo nu sunt retrocedări, sunt vânzări stabilite de consiliul local, evaluate de evaluator, negociate nu sub valoarea evaluării de către o comisie a consiliului local și aprobată vânzarea de consiliul local. După ce cetățeanul semna cu comisia consiliului local și plătea avansul, primarul semna contractul. Eu singur sunt acuzat și nimeni altcineva", a mai afirmat Radu Mazăre. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”