Rareș Bogdan: Îl voi da în judecată pe procurorul de caz care a menționat numele meu în referatul lui Vanghelie

Realizatorul TV Rareș Bogdan a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe procurorul care instrumentează dosarul în care este implicat Marian Vanghelie pentru că a menționat numele său în referatul DNA, prezentat în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.

"Asistăm la un nou abuz, abuzul înfiorător al procurorilor. N-ar fi primul. Abuz al procurorului de caz în cazul Vanghelie, care încearcă să creeze o presiune suplimentară pe Înalta Curte prin introducerea numelui meu și al președintelui României în această ecuație. N-am nicio legătură cu această ecuație, președintele României nu are nici atât vreo legătură. (...) Nu știu ce zicea Vanghelie sau nu zicea Vanghelie, nu e treaba mea. Dar să mă introduci pe mine într-o ecuație ca asta spunând, făcând speculația că eu aș fi nu știu ce și dând înregistrarea în referatul prin care Marian Vanghelie este dus pentru judecată (...) mi se pare un abuz înfiorător. (...) Îl voi da în judecată pe procurorul de caz și cer acum (...) să fiu chemat la DNA să îl văd față în față pe acest individ. Eu vreau să stau față în față cu individul care m-a băgat în acest caz", a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Pe de altă parte, realizatorul TV a precizat că nu îl cunoaște "atât de bine" pe Klaus Iohannis și că nu se ocupă de construirea de majorități parlamentare.

"Nu mă ocup de construirea de majorități parlamentare și, dacă în fiecare seară spun că Guvernul Ponta trebuie să plece, asta nu înseamnă că mă ocup de construirea de majorități ca să îl dea jos. (...) Cu Klaus Iohannis am vorbit ultima dată la telefon (...) pe 22 ianuarie. Deci din 22 ianuarie, ziua în care Klaus Iohannis a fost invitatul meu la "Jocuri de putere" (...), de atunci eu nu am mai vorbit cu Klaus Iohannis, președintele României, nici la telefon, nici față în față. (...) Eu nu îl cunosc atât de bine pe Klaus Iohannis. El a fost invitatul meu în nenumărate emisiuni pentru că îl știu de mult timp, de când era primar al Sibiului, și s-a creat impresia că eu am fost mai apropiat de dânsul pentru că l-am primit în emisiune. (...) Dar de aici până la a face astfel de speculație e prea mult", a afirmat Rareș Bogdan.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rareș Bogdan, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.

Potrivit unor surse judiciare, informația apare în referatul prin care procurorii DNA solicită judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie.

"(...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declarații favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan, să exercite presiuni asupra președintelui țării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influența cercetările în prezenta cauză", se arată în referat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

3 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

4 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

5 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I