Rareș Bogdan s-a prezentat la DNA

Realizatorul TV Rareș Bogdan s-a prezentat joi la DNA, unde a anunțat că a dat în judecată postul de televiziune România TV și a precizat că nu a discutat cu Marian Vanghelie despre vreun dosar iar cu președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit numai în luna ianuarie a acestui an.

''Nu am vorbit niciodată despre așa ceva (despre vreun dosar — n.r.). M-am întâlnit cu Marian Vanghelie ca și cu mulți politicieni, dar nu am vorbit despre așa ceva. (...) Am dat în judecată România TV. (...) Credeți că Vanghelie mai trebuie să fie dat în judecată și de unul care cunoaște? Nu dau în oameni care au deja probleme niciodată. (...) Cum să cer așa ceva (favoruri pentru Marian Vanghelie de la președintele Iohannis — n.r.)? Cine îl cunoaște pr Klaus Iohannis ... credeți că s-ar putea duce cineva cu așa ceva? Doar la emisiune, pe 22 ianuarie, m-am întâlnit cu Klaus Iohannis. Am stat de vorbă cu dânsul 5 minute înainte și 5 după, poate șapte minute înainte și șapte după, cu 20 de oameni de față. Nu am fost la Palatul Cotroceni. Mă bucur enorm că e președinte, pentru că altfel România era într-o situație extrem de complicată. Mă bucur că oamenii ăștia din spatele meu fac curățenie'', a spus Rareș Bogdan în fața sediului DNA.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.

Potrivit unor surse judiciare, informația apare în referatul prin care procurorii DNA au solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie.

"(...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declarații favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan, să exercite presiuni asupra președintelui țării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influența cercetările în prezenta cauză", se arată în referat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Un erou în locul lui Arafat?

5 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan