România, cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE în luna iunie

România, cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE în luna iunie

La nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au scăzut cu 0,5% în ritm anual în luna iunie, în timp ce în zona euro lucrările de construcții au înregistrat un declin anual de 2,3%.

De asemenea, România se situează și pe primele locuri în ceea ce privește scăderea lucrărilor de construcții în luna iunie 2014 comparativ cu luna mai 2014, cu un recul de 2,6%, scăderi mai mari fiind înregistrate doar în Ungaria, minus 7,5%, și Spania, minus 2,9%. Lucrările de construcții în UE au înregistrat o scădere de 0,3% iar în zona euro au scăzut cu 0,7%.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică /INS/, volumul lucrărilor din construcții a crescut ca serie brută cu 11,5%, în luna iunie, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 2,6%. Față de luna corespunzătoare a anului 2013, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,0%, respectiv cu 11,5%.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante