Rovana Plumb: Pensia lui Traian Băsescu respectă toate prevederile legale

Rovana Plumb: Pensia lui Traian Băsescu respectă toate prevederile legale

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marți, că pensia fostului președinte Traian Băsescu a fost stabilită conform legii și respectă toate prevederile legale, dar nu are nicio legătură cu indemnizația care i se cuvine acestuia ca fost șef al statului.

Plumb a spus că din informațiile pe care le are de la Casa Națională de Pensii, Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă pe 4 noiembrie 2014.

"Din câte știu (...) beneficiază și de prevederile legislației privind încadrarea în grupa I de muncă datorită faptului că a lucrat în condiții deosebite o perioadă de peste 11 ani", a adăugat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai spus că pensia a fost stabilită conform legii în funcție de contribuția la bugetul asigurărilor sociale.

"Este pensia care a fost stabilită, respectă toate prevederile legale. (...) Nu are nicio legătură pensia cu indemnizația care i se cuvine conform legislației ca fost președinte al României", a spus ministrul.

Rovana Plumb a fost prezentă la recepția de rămas bun organizată de ambasadorul Chinei la București, Yuzhen Huo, la sediul ambasadei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…