Rovana Plumb: Pensia lui Traian Băsescu respectă toate prevederile legale

Rovana Plumb: Pensia lui Traian Băsescu respectă toate prevederile legale

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marți, că pensia fostului președinte Traian Băsescu a fost stabilită conform legii și respectă toate prevederile legale, dar nu are nicio legătură cu indemnizația care i se cuvine acestuia ca fost șef al statului.

Plumb a spus că din informațiile pe care le are de la Casa Națională de Pensii, Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă pe 4 noiembrie 2014.

"Din câte știu (...) beneficiază și de prevederile legislației privind încadrarea în grupa I de muncă datorită faptului că a lucrat în condiții deosebite o perioadă de peste 11 ani", a adăugat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai spus că pensia a fost stabilită conform legii în funcție de contribuția la bugetul asigurărilor sociale.

"Este pensia care a fost stabilită, respectă toate prevederile legale. (...) Nu are nicio legătură pensia cu indemnizația care i se cuvine conform legislației ca fost președinte al României", a spus ministrul.

Rovana Plumb a fost prezentă la recepția de rămas bun organizată de ambasadorul Chinei la București, Yuzhen Huo, la sediul ambasadei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”